KiemeltMotorokMotortesztek

Átnyergelve: Harley-Davidson Pan America 1250, és 1250 Special teszt

Harley-Davdison PanAmerica 1250 2021

Mindenekelőtt szögezzük le, nem vagyok szakújságíró. Csak egy lány a szomszédból, aki lelkes rajongó és ennek megfelelően képtelen volt ellenállni annak kivételes lehetőségnek, hogy a Harley-Davidson sokat vitatott és merész újításának a nyergébe pattanjon, ráadásul a legelsők között.

On- és offroad tapasztalataim koránt sem tekinthetők széleskörűnek, de talán kijelenthető, hogy egy átlag felhasználó szintjén túl volt már egy-két kivételes élményben is részem. Éppen ezért a HD PanAm-ről szóló soraim is leginkább egy „normál felhasználó” élményeit és tapasztalatait igyekszik összegezni.

Semmi-Kis Tünde – miközben 2005-ben Magyarország legszebb nőjévé választották – sohasem mondott le a motorozásról. Számos extrém kihíváson van túl. 2004-2005-ben Erdős Csaba motoros kaszkadőr csapatában szerepelt, 2009-ben első motoros nőként vett részt a Budapest-Bamako terepralin egy KTM LC4 nyergében, 2013-ban Marokkóban, az Atlasz-hegységben motorozott egy BMW R1250 GS-sel. Nem is találhattunk volna tapasztaltabb tesztpilótát nála az új Harley-Davidson kalandmotorhoz.

A különleges alkalmat még vonzóbbá tette, hogy a válogatott szakemberek iránymutatásával a HD kifejezetten olyan változatos tesztelési esélyt biztosított nekünk, amiben nem feltétlenül részesülhet egy átlag ember a „próbakör” alkalmával.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

A két napos á(L)mokfutás technikai fejtágítással kezdődött, ahol maguk az amerikai tervezők és mérnökök magyarázták el számunkra a motor szinte minden apró részletét, újítását és működését.

Még több kép a PanAmericáról a glériában

Az elhangzottakból már itt körvonalazódott számunkra, hogy maga a fejlesztés minden részét igyekeztek házon belül, akár teljesen a nulláról kivitelezni, mely lássuk be éppen annyira izgalmas és merész, mint amennyire esetenként lehet akár „vakmerő” is.

Nincs még vége, lapozz!

Páros motoros karkötők a CsamShopban

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük