KiemeltKultúraMotoros történelem

Motoros csajok a múlt századból: Motor Maids of America a Laconia Rallyn

1947-ben a LIFE magazin Sam Shere fotóst küldte el, hogy megörökítse a New Hampshire állambeli Laconia Rally egy korai, de már akkor is nyüzsgő változatát. A magazin 1947. augusztus 11-i számában megjelent cikkben nagy szerepet kaptak az akkor is különlegességnek számító motoros nők.

A cikkben kihangsúlyozták, hogy a második világháborúután a motorozás, mint társadalmi tevékenység milyen nagy mértékű növekedésnek indult. A motorosokat a katonákhoz hasonlították, mivel a motorosok már akkor is úgy szerveződtek a motoros klubokba, mint megannyi páncélos egység. A motorosokat “fegyelmezett, jelmezes klubok”-nak nevezte a LIFE.

Shere fotói megörökítik a bőrbe öltözött motorosok vidám egységét, akik a festői new england-i környezetben találkoznak. A legjobban kiemelkedő képeken azonban a Motor Maids of America motorosai szerepelnek. A csoport, amely a női motorosok összefogását tűzte ki célul, 1940-ben indult néhány tucat motorossal. Alapítójuk Dot Robinson.

A klub ma is létezik, és mintegy 1300 taggal büszkélkedhet.

A Laconia rallyn készült fotókon a csoport alapítója és 15 éves lánya, Betty is szerepel. A Motor Maids tagjai egy olyan egyenruhát viselnek, amely egyszerre pimasz és egy kicsit hivatalos is. Míg a ruhájukkal az egységet hangsúlyozták, egyedi, személyre szabott bőr vesevédőikkel éppen az egyéniségüket emelték ki.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Páros motoros karkötők a CsamShopban

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük