HírekMotorokMotorozás

A HUMDA ingyenes vezetéstechnikai tréninget szervez több száz motorosnak

HUMDA közlekedésbiztonsági nap 2021Június 25-én motoros közlekedésbiztonsági napot rendez a Hungaroringen négyszáz motorosnak a HUMDA Magyar Autó-Motorsport Fejlesztési Ügynökség Zrt. Az eseményre a humdamotosafety.hu oldalon lehet jelentkezni június 11-től.

A résztvevők fejleszthetik képességeiket és éles helyzetekben szerezhetnek gyakorlatot szakértő instruktorok segítségével. A nap folyamán a Formula-1 pálya aszfaltcsíkjára is felhajthatnak motorkerékpárjaikkal a vendégek. A régóta motorozók és a kevesebb rutinnal rendelkezők jelentkezését is várja az Ügynökség. Az esemény fővédnöke Palkovics László, az autó-motorsport fejlesztéséért és a közlekedésbiztonság kiemelt kezeléséért felelős kormánybiztos.

Négyszer egy-egy órás gyakorlati tréningen és kétszer egy órás elméleti előadáson vehet részt az első négyszáz regisztráló a hazai mobilitási piac meghatározó szereplője, a HUMDA Zrt. motoros közlekedésbiztonsági napján a Hungaroringen. A gyakorlati helyszíneken instruktorok segítségével a szlalomozást, a vészfékezést, valamint az akadályok és vészhelyzetek elkerülését gyakorolhatják a regisztrálók.

Emellett a kanyarívekkel, kanyarkombinációkkal és a sűrű forgalomban történő előrehaladással is foglalkoznak majd a programban. A gyakorlati feladatok során szerzett tapasztalatok mindegyike hasznosítható a hétköznapi közlekedésben. Az egyik modul a pályamotorozás, amelyen a Hungaroringen csoportosan, maximum 80 kilométer/órás sebességgel mehetnek a résztvevők a versenypályán.

Az elméleti előadásokon a közúti elsősegélynyújtásáról, az ittas vezetés hatásairól és a motorkerékpáros balesetek tapasztalatairól is szó esik. A kevesebb rutinnal rendelkezőknek is sikerélményt nyújthat a június 25-i, reggeltől késő délutánig tartó motoros közlekedésbiztonsági nap.

Ahhoz, hogy kevesebb baleset történjen a közutakon, több odafigyelésre és kooperációra van szükség. A HUMDA motoros közlekedésbiztonsági napjára a humdamotosafety.hu oldalon lehet jelentkezni június 11-től. A rendezvényen való részvétel feltétele a megfelelő nyilatkozatok kitöltése és a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos aktuális védekezési előírások betartása.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

HUMDA közlekedésbiztonsági nap 2021„A kormány kiemelt célja a közlekedés biztonságosabbá tétele, melynek fontos eleme a motoros balesetek számának csökkentése is. Ennek érdekében márciustól megújultak a képzési és vizsgakövetelmények. Az évente levizsgázó 15-20 ezer motoros naprakész, a gyakorlatban jól hasznosítható tudásra tehet így szert. A motoros közlekedésbiztonsági napon a balesetek jelentős részét okozó, összetettebb manővereket élesben is gyakorolhatják a résztvevők” – emelte ki Palkovics László kormánybiztos, innovációs és technológiai miniszter, az esemény fővédnöke.

„A HUMDA Magyar Autó-Motorsport Fejlesztési Ügynökség Zrt. számára kiemelten fontos a közlekedésbiztonság színvonalának növelése. A HUMDA tavaszi „Maradj ember a volán mögött is!” című kampánya arra hívta fel a figyelmet, hogy milyen egyszerűen tehetnénk a balesetmentes közlekedésért. A motoros közlekedésben is empátiára és együttműködésre van szükség, de a magabiztos tudás és a motorkerékpár alapos ismerete is elengedhetetlen ahhoz, hogy mindenki biztonságban hazaérjen a nap végén. A motoros közlekedésbiztonsági nap azt a célt szolgálja, hogy a résztvevők zárt pályán tudjanak gyakorolni. Az itt megszerezett tudás életeket is menthet” – emelte ki Weingartner Balázs, a HUMDA Zrt. elnök-vezérigazgatója.

Páros motoros karkötők a CsamShopban

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük