fbpx
KiemeltMotorokMotortesztek

Saját motor teszt: Yamaha XV 535 Virago 1993

Yamaha XV535 Virago Németh Angéla

Azért választottam ezt a motort, mert amikor mentek el mellettem a motorosok, hú azt az érzést leírni nem lehet, de amikor egy chopper gurult el, utánanézés után, ez az!

Még nem tudtam, hogy milyen kategóriát, vagy típust, de choppert mindenképpen. Amikor a motoros iskolában tanultunk, nagyon szerettem az ott lévő motorokat. Suzuki, Honda, Kawasaki, mind a barátom lett. Ezek túra motorok, kényelmesek, tanulni vágyóknak tökéletes. Sokan mondták is, hogy ilyet vegyek.

A chopper nehezen kanyarodik, sokkal előrébb van a kereke, fent van a karod, stb, de megnéztem egy choppert, egy Yamaha XV 535 Virago-t, felültem rá, még akkor jogsi nélkül, de vizsga után, és első látásra, ülésre szerelem lett. Már az első 100 méteren, hú, de más, jaj, de jó, egyenes derék, kényelmes ülés, bár elsőre kerestem a váltót, óvatosan kanyarodtam, eszembe jutott a sok intelem hirtelen.

Hatalmas érzés volt! Így elhoztuk egy rokon fiúval. Nem bántam meg! Tehát tulajdonosa lettem egy Yamaha Virago 535 köbcentiméteres, kéthengeres, kardán meghajtású, 46 lóerős, 100 kiló méterenként kb. 5 liter benzint fogyasztó, szemet gyönyörködtető kék choppernek.

Yamaha XV 535 Teszt

Kissé retro korosztály tagja vagyok, így nem a sebesség, hanem a két kerék, a gurulás, a szabadság, amit ez a motor nyújt. Ez a motor úgy gondolom tipikus női motor, sosem hagyott még az útszélén, pöcre indul, persze, azért a szerelősrácot meglátogatom időnként, hogy nézze át a motor műszaki állapotát. 27 éves a Viragom, így ezt figyelembe véve, egy tuti motor. Igaz mozdítani saját testsúllyal tudom egyenetlen talajon, járó motor nélkül, de mindig sikerült. Kényelmes, minden kéznél és lábnál. Praktikus jármű.

Nézd meg a többi képet is a Yamaha XV535 Viragoról galériában!

Az üléspozíció a lehető legkényelmesebb, egy olyan nőnek, aki már esetlegesen derékfájós is lehet. A lábam teljes talppal leér, amit a túramotoroknál nem mindig tapasztaltam, hatalmas biztonságot ad ez, megállásnál és induláskor. A kormány ennél a típusnál a lehető legkényelmesebben van elhelyezve, a kormányon a műszerek kiválóan láthatóak, a visszajelző rendszeren látható, elérhető tökéletesen minden.

Yamaha XV 535 Teszt

5 3 votes
A cikk értékelése

Csajok a motoron kötött sapka bojttal és hímzett logóval

Németh Angéla

Kicsit már retro, de örök fiatal. 2018-ban töltöttem az 50 évemet, ugyanabban az évben vizsgáztam korlátlan A jogsira, mindenből elsőre, amire nagyon büszke vagyok. Sokan kérdezték, hogy hogyan ez a kategória? Viccesen, enyhe mosollyal az arcomon, a cinkos arckifejezéssel, bementem az oktatóhoz, végig nézett rajtam és ráírta a papírra az „A”-t. Mindig is csodálattal néztem a motorokat és főleg a motoros lányokat, egyszer nekem is lesz, kell ez az érzés. És köztetek vagyok.

Average
5 Based On 2
Subscribe
Visszajelzés

guest
2 hozzászólás
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Baranyi Ildi
Baranyi Ildi
2020 május 26. 22:20

Nem vagyok motoros, de a barátnőmre nagyon büszke vagyok, mert megcsinálta!!!!!!

Lajos
Lajos
2023 április 5. 09:18

Szia!
Nagyon tetszettek soraid.
Én most csinálom, kettővel vagyok több nálad.
Yamaha XV535-t akarok én is, bár 178 vagyok.
További jó motorozást kívánok Neked!
Üdvözlettel:
L.

2
0
Would love your thoughts, please comment.x