fbpx

Saját motor teszt: Yamaha XV 535 Virago 1993

Yamaha XV535 Virago Németh AngélaAzért választottam ezt a motort, mert amikor mentek el mellettem a motorosok, hú azt az érzést leírni nem lehet, de amikor egy chopper gurult el, utánanézés után, ez az!

Még nem tudtam, hogy milyen kategóriát, vagy típust, de choppert mindenképpen. Amikor a motoros iskolában tanultunk, nagyon szerettem az ott lévő motorokat. Suzuki, Honda, Kawasaki, mind a barátom lett. Ezek túra motorok, kényelmesek, tanulni vágyóknak tökéletes. Sokan mondták is, hogy ilyet vegyek.

A chopper nehezen kanyarodik, sokkal előrébb van a kereke, fent van a karod, stb,   de megnéztem egy choppert, egy Yamaha Virago 535-öset, felültem rá, még akkor jogsi nélkül, de vizsga után, és első látásra, ülésre szerelem lett. Már az első 100 méteren, hú, de más, jaj, de jó, egyenes derék, kényelmes ülés, bár elsőre kerestem a váltót, óvatosan kanyarodtam, eszembe jutott a sok intelem hirtelen.

Hatalmas érzés volt! Így elhoztuk egy rokon fiúval. Nem bántam meg! Tehát tulajdonosa lettem egy Yamaha Virago 535 köbcentiméteres, kéthengeres, kardán meghajtású, 46 lóerős, 100 kiló méterenként kb. 5 liter benzint fogyasztó, szemet gyönyörködtető kék choppernek.

Yamaha XV 535 TesztKissé retro korosztály tagja vagyok, így nem a sebesség, hanem a két kerék, a gurulás, a szabadság, amit ez a motor nyújt. Ez a motor úgy gondolom tipikus női motor, sosem hagyott még az útszélén, pöcre indul, persze, azért a szerelősrácot meglátogatom időnként, hogy nézze át a motor műszaki állapotát. 27 éves a Viragom, így ezt figyelembe véve, egy tuti motor. Igaz mozdítani saját testsúllyal tudom egyenetlen talajon, járó motor nélkül, de mindig sikerült. Kényelmes, minden kéznél és lábnál. Praktikus jármű.

Nézd meg a többi képet is a galériában!

Az üléspozíció a lehető legkényelmesebb, egy olyan nőnek, aki már esetlegesen derékfájós is lehet. A lábam teljes talppal leér, amit a túramotoroknál nem mindig tapasztaltam, hatalmas biztonságot ad ez, megállásnál és induláskor. A kormány ennél a típusnál a lehető legkényelmesebben van elhelyezve, a kormányon a műszerek kiválóan láthatóak, a visszajelző rendszeren látható, elérhető tökéletesen minden.

Yamaha XV 535 Teszt

Németh Angéla

Kicsit már retro, de örök fiatal. 2018-ban töltöttem az 50 évemet, ugyanabban az évben vizsgáztam korlátlan A jogsira, mindenből elsőre, amire nagyon büszke vagyok. Sokan kérdezték, hogy hogyan ez a kategória? Viccesen, enyhe mosollyal az arcomon, a cinkos arckifejezéssel, bementem az oktatóhoz, végig nézett rajtam és ráírta a papírra az „A”-t. Mindig is csodálattal néztem a motorokat és főleg a motoros lányokat, egyszer nekem is lesz, kell ez az érzés. És köztetek vagyok.

5 2 szavazás
A cikk értékelése
Feliratkozás
Értesítés
guest
1 Hozzászólás
Legrégebbi
Legújabb Legjobbra értékelt
Inline visszajelzések
Összes hozzászólás
Baranyi Ildi
Baranyi Ildi
1 hónapja ezelőtt

Nem vagyok motoros, de a barátnőmre nagyon büszke vagyok, mert megcsinálta!!!!!!

1
0
Kíváncsiak vagyunk a véleményedre. Szólj hozzá!x
()
x