KiemeltMotorokMotortesztek

Saját motor teszt: Yamaha XV 535 Virago 1993

Yamaha XV535 Virago Németh Angéla

Az irányjelző

A kapcsolója kényelmesen elérhető, látható a műszerfalon zöld fényjelzéssel, úgy, mint a sebesség üres állapota is, amikor meg kell állni és újra elindulni járó motorral. A lámpakapcsoló is egyértelmű, de azt úgyis elindulásnál teszed meg. A lámpa fénye erős, látható és sötétben is jól lehet látni vele az úton. Mint ahogyan a tükrök beállítását is, ami szintén egyszerű, menet közben jól látható a visszapillantó tükrökben a mögöttes forgalom, méretük megfelelő.

A hangjelzés használata piros színű gomb az irányjelző alatt. A kuplung könnyen kezelhető, váltásoknál a sebességet simán lehet váltani kényelmesen. Tehát pont jó a 165 cm-es magasságomhoz. A fel és leszállást is kényelmesen és kecsesen lehet kivitelezni, sőt már a látvány is vagány.

Indítás

A kulcs elfordítása és a szívató lehúzása után, jobb kormányon egy gombbal indítható, majd az öltözködés, kabát, sisak, kesztyű felvételét követően a szívató visszaállítása alaphelyzetbe, indulhatsz is a motorral. Gyorsulása megfelelő, kisvárosi közlekedés résztvevőjeként tökéletes. Hátsó fék, természetesen megfelelő állapotban és beállításban, amit a szerelősrác ellenőriz időnként, kényelmesen használható és jó.

Yamaha XV 535 Teszt

Amit régi chopperesek ajánlanak, hogy a fékeket együtt használd, ennél a motor fajtánál a gyakorlatban is mindkettőt együtt, óvatosan. Természetesen, gyakorlat és használat, először lassabban és kitapasztalni a járművet.

Rugózása

Ezer bocsánat, de a mellékutak elég elhasználtságát tekintve is nagyon jó, nem ráz, nem himbálódzik, biztonságban érzem magamat rajta.

Egyedül motorozom a motoron még, mert elég friss a jogsim, de ültem már hátul, ami egy átlagos magasságú és súlyú személynek kényelmes hosszú távon is. Nagyon szeretnék személyt vinni, ez a következő cél, természetesen úgy, hogy az utas biztonságát szem előtt tartsam és számára is, élmény legyen a motorozás.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Saját tapasztalataimat írtam le a fentiekben. Kezdő motoros lévén csak biztatni tudok mindenkit, aki ki szeretné próbálni a motorozást, a chopperes élményt, ez a Yamaha Virago 535-ös gép erre tökéletes mindenkinek. Ezzel járok munkába, túrázni, van két bőr oldaltáska a motoron és szeretnék elindulni Magyarországon távolabbi célok felé is. Széles utat mindenkinek!

Yamaha XV 535 Teszt

Küldj te is tesztet a motorodról az email címünkre, és ha felkerül az oldalra, egy Csajok a motoron pólóval ajándékozunk meg!

Páros motoros karkötők a CsamShopban

Németh Angéla

Kicsit már retro, de örök fiatal. 2018-ban töltöttem az 50 évemet, ugyanabban az évben vizsgáztam korlátlan A jogsira, mindenből elsőre, amire nagyon büszke vagyok. Sokan kérdezték, hogy hogyan ez a kategória? Viccesen, enyhe mosollyal az arcomon, a cinkos arckifejezéssel, bementem az oktatóhoz, végig nézett rajtam és ráírta a papírra az „A”-t. Mindig is csodálattal néztem a motorokat és főleg a motoros lányokat, egyszer nekem is lesz, kell ez az érzés. És köztetek vagyok.

5 thoughts on “Saját motor teszt: Yamaha XV 535 Virago 1993

 • Baranyi Ildi

  Nem vagyok motoros, de a barátnőmre nagyon büszke vagyok, mert megcsinálta!!!!!!

  Reply
 • Szia!
  Nagyon tetszettek soraid.
  Én most csinálom, kettővel vagyok több nálad.
  Yamaha XV535-t akarok én is, bár 178 vagyok.
  További jó motorozást kívánok Neked!
  Üdvözlettel:
  L.

  Reply
 • Szabó Gyula

  Üdvözlöm!Egy ŐSZINTE véleményt szeretnék kérni!!35év 250ETZ-s múlt után,még egy pár évre szeretnék nyugati motort ki próbálni.Én is ilyen típusúban gondolkodom,DE az(168cm,110kg,55év:),tekintetében jó választás lenne-e.Nem vagyok az a száguldozós típus,de az ETZ-m is ment 120-130-at.Illetve 90-100-as utazó sebessége van-e?Mert az alatt simán megölik az embert!Tapasztalat!Üdvözlettel.Szabó Gyula.

  Reply
  • Kedves Gyula!
   Szerintem tökéletes választás.Nagyon kezed, kényelmes, szuper kis chopper.

   Reply
Average 
 5 Based On 3

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük