fbpx
HírekMotorokMotorozás

14 százalékkal csökkent a balesetek száma az idei első negyedévben

Közlekedési balesetek statisztikája

Az olyan véres hétvégék után, amilyen az előző is volt három halálos motorbalesettel, nehéz elképzelni, hogy összességében csökken a balesetek száma. Legalábbis az idei év első negyedévében így volt. Vezessetek óvatosan, hogy az év további részében is így maradjon!

Részben a koronavírus-járvány miatt elrendelt korlátozásokkal összefüggésben 14 százalékkal csökkent a balesetek száma az idei első negyedévben az elmúlt év hasonló időszakához viszonyítva – közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) az MTI-vel.

A közlemény szerint a magyar utakon az első negyedévben 2475 baleset történt, ezekben 92 ember meghalt, 754-en súlyos, 2402-en könnyű sérülést szenvedtek.

Az elhunytak száma 2,2 százalékkal nőtt, míg a súlyosan megsérülteké 18 százalékkal, a könnyen megsérülteké pedig 15 százalékkal csökkent – írták.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Közlekedési balesetek statisztikája

Az autópályákon 21 százalékkal kevesebb baleset történt (70), ezek közül a súlyosak száma az átlagosnál nagyobb mértékben, 33 százalékkal csökkent. A 100 kilométernél hosszabb autópályákon száz kilométerre vetítve átlagosan 5,7 baleset jutott, fajlagosan a legtöbb az M5-ösön, a legkevesebb pedig az M6-oson történt.

Megyei viszonylatban tízezer bejegyzett gépjárműre vetítve Jász-Nagykun-Szolnok és Heves megyében volt a legtöbb baleset (6,9; 6,4), a legkevesebb pedig Pest és Borsod-Abaúj-Zemplén (4,2-4,2), valamint Fejér (4,3) megyében történt. Budapesten 6,7 balesetet regisztráltak tízezer gépjárműre vetítve – fűzték hozzá.

Beszámoltak arról is, hogy a balesetek döntő többsége a járművezetők hibája miatt következett be, ezen belül a leggyakoribb ok (39 százalékkal) továbbra is a nem megfelelő sebesség volt. 197 balesetet okoztak ittasan, 25 százalékkal kevesebbet, mint egy évvel korábban – olvasható a közleményben.

0 0 votes
A cikk értékelése

Páros motoros karkötők a CsamShopban

Subscribe
Visszajelzés

guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x