HírekMotorokMotorozás

A Király is Harley-val járt – Zámbó Jimmyről meséltek a motoros cimborák

Zámbó Jimmy A király Harley-Davidson Road King RTL FókuszMióta az RTL új streamin csatornáján elindult A Király című új magyar sorozat, amelyet a négy és fél oktávos magyar énekes élete inspirált, újra a hírek középpontjába került Zámbó Jimmy. Ezúttal az RTL Fókusz című műsorában beszélgettek róla a motoros cimborák.

2001 január 2-án tisztázatlan körülmények között, saját fegyvere oltotta ki a népszerű énekes életét. Többek között ezt a sztorit illetve az ide vezető eseményeket is próbálja körbejárni az új magyar sorozat, A király. A készítők minden rész elején kiírják, hogy valós eseményeken és totális hazugságokon alapul a sorozat története, és a filmben kirajzolódó Jimmy személyiségjegyei alapján ezt meg is értem.

Többek között olyan megkérdőjelezhető tények merülnek fel a filmben, hogy valóban járt-e valaha Amerikában a sztár, vagy ez a sztori is csak ahhoz kellett, hogy még jobban rajongjanak érte itthon a népek. A motoros ismerőseim azt mondanák, hogy az énekes egész élete “tália” volt, vagyis színház… mindig szerepelt és mindig igyekezett olyan képet festeni magáról és a családjáról, ami épp az érekében ált.

A sorozat nyolcadik részéig – eddig jutottam el eddig – nem derült ki, hogy a luxusautók, a fegyverek, ékszerek és a mindenféle földi hívság mellett a motorokat is imádta. Mint amolyan igazi sztár, természetesen neki is Harley-Davidsonja volt. Legalábbis azon az egy fényképen, amit az interneten lehet találni róla azon ül.

Hogy valóban motorozott, azt két dolog erősíti meg. Fia, Krisztián egy cikkben mesélt arról, hogy az apjától örökölte a motorok iránti szeretetét, és ő is motorozik mind a mai napig.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

A másik bizonyíték az RTL Fókusz című műsorának 2023. január 10-i adása, amelyben motoros cimborái meséltek arról, hogy milyen volt A Király életében. A motoros ciborák pedig Delhusa Gjon énekes – aki a sorozatban is megjelenik, mint a király régi ismerőse – és Frabato a celebmágus. Mindketten elengedhetetlen résztvevői voltak az alsóörsi Harley-Davidson fesztiváloknak, ahol elmondásuk szerint Jimmy is járt korábban.

Az már lehet, hogy csak az én belemagyarázásom, de a riportból számomra nem az derül ki, hogy Jimmy valóban nagy motoros lett volna. Inkább tűnik úgy, hogy csak hozta a sztereotípiát, a gazdag, híres embert, akinek a többi luxus mellett kellett egy Harley is, hogy ezzel, illetve az alsóörsi megjelenésével is bekerülhessen a hírekbe.

 

Címlapkép: Screenshot a Fókusz videójából.

Páros motoros karkötők a CsamShopban

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük