fbpx
KiemeltMotorokMotortesztek

Átnyergelve: Harley-Davidson Pan America 1250, és 1250 Special teszt

Harley-Davdison PanAmerica 1250 2021

A HD, a Pan America-vál egy teljesen idegen „terepre” merészkedett, ami önmagában is elismerésre méltó. De hogy mindemellett ahelyett, hogy bizonyos részekhez kiforrott szabadalmakat vásárolt volna, jobbára ténylegesen saját maga, és önállóan alkotott (na jó meg még pár 100 mérnök, tesztelő, stb.).

Nézd meg ezt a részletes, technikai bemutatót tartalmazó videót a Pan Americáról magyar felirattal:

Egyedi kívül-belül

Az egyediség pedig már első pillantásra szembetűnő, hiszen nehéz is lenne szó nélkül elmenni a sokakat megosztó, egyedi külső mellett. Őszinte leszek, imádom. Nem azért feltétlenül, mert gyönyörű, hanem azért, mert nagyon egyedi.

Pontosan azt adja vissza, ami a cél volt; kitűnni az európai és japán modellpalettából, egy olyan megjelenéssel, ami összetéveszthetetlen, karakteres, és testközelből egyértelműen maszkulin jegyeket hordoz (megkockáztatom, hogy Ő még két fokkal is szebb az ördögnél 😀 ).

Adaptív ülésmagasság állítás

Harley-Davdison PanAmerica 1250 2021

Az első napot az onroad jegyében töltöttük, s itt már azonnal szembejöttek azok a kisebb-nagyobb, a vezető kényelmét szolgáló újítások, amivel úgy gondolom a Harley megalapozhatja piacra lépésének pozitív vetületét.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Elsők között kiemelendő egy vagány fejlesztés, mégpedig az adaptív menetmagasság/ülésmagasság (Adaptive Ride Height – ARH), ami beállítástól függően lassításkor – megálláskor – automatikusan állítja az ülésmagasságot mellyel 2,5- illetve 5 centiméter intervallumban teszi lehetővé az ereszkedést.

Ez egy remek fejlesztés azon célközönség számára, akiknek eddig a túraenduró és adventure kategória nem jelentett opciót az alacsonyabb testmagasságból fakadóan. A rendszer megbízhatóan működik, és észrevétlenül teszi a dolgát. További könnyítést jelent, hogy magát az ülést is szerszám nélkül lehet további két magasságra állítani (ami cca 1,5-2 centiméter differenciát jelent).

Nincs még vége, lapozz!

5 1 vote
A cikk értékelése

Páros motoros karkötők a CsamShopban

Subscribe
Visszajelzés

guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x