fbpx
Impact-Site-Verification: -1707407557
Hírek

A Harley-Davidson bekebelezte az MV Agustát

MV augusta 294fA legendás amerikai motorgyár, a Harley-Davidson vezetősége hosszú hónapok után véget vetett a spekulációknak, és nyilvánosan is bejelentette, hogy a cég valóban felvásárolta az olasz MV Agusta csoport két márkáját, az MV Agustát és a Cagivát.

A Harley honlapján található állásfoglalás szerint a megállapodás az MV Agusta csoport 100%-os tulajdonjogáról szól. Ezek szerint az amerikaiak körülbelül újabb 70 millió euró értékkel lettek gazdagabbak, ami persze azt is jelenti, hogy átvállalták az olasz gyár kb. 45 millió eurós banki hitelét is. Miután az MV Agusta Group 95 %-ban a Castiglioni család tulajdonát képezi, a szerződésben szó van egy esetleges későbbi kifizetésről is Claudio Castiglioni számára 2016-ban, amennyiben a pénzügyi tervek a vártnak megfelelően alakulnak. A felvásárlási procedúra várhatóan még jó néhány hétig eltart majd.

 

Az olasz motorkerékpárgyár birtokában két márka van. Az egyik az exkluzív, prémium kategóriás sportmotorjairól ismert MV Agusta, és az olcsóbb Cagiva. Az MV Agusta F4-R modellje például 1078 cm3-es, soros, négyhengeres, folyadékhűtéses motorral készül, amely nagyjából 190 Lóerős maximális teljesítményre képes. Ezt a terméket a cég világszerte 500 kereskedőn keresztül forgalmazza, nagy részét természetesen Európában. 2007-ben az MVAG 5819 motorkerékpárt forgalmazott, de 2008-ra lelassították a termelést a cég gazdasági nehézségei miatt.

A Harley-Davidson cég képviselője szerint a motorgyáruk termékpalettáján a Harley-Davidson és a Buell motorok mellett jól fog mutatni az MV Agusta és a Cagiva, hiszen mind a négy márka jó minőségű termékeiről és a márkákhoz ragaszkodó vásárlókról híres. Ráadásul a két új márka nagyon jól ismert Európában, és kiváló minőségükről, és remek olasz dizájnjukról híresek világszerte.MV augusta f4r

0 0 votes
A cikk értékelése
NaNa

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Subscribe
Visszajelzés

guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x