MotorbemutatóMotorok

Kovács Kokó István megízlelte a Softail Slim-et

Kovács Kokó István és a Harley-Davidson Softail SlimAz egykori olimpiai, világ-, és Európa-bajnok, profi világbajnok ökölvívó, Kovács Kokó István azt hitte, több mint húsz éves motorozást követően már senki sem tud újat mutatni számára a kétkerekűek világában.

Amikor négy napon keresztül a legendás Harley-Davidson egyik legnépszerűbb modellcsaládjának legújabb verziójával, egy 2012-es Softail Slimmel száguldozhatott, egyszerűen más értelmet kapott a számára a motorozás. Azonnal összebarátkozott a „vassal”, amely elmondása szerint megismertette őt az önfeledt szabadság élményével, és bármerre járt, rá kellett jönnie, ezzel a motorral egyszerűen nem lehet elbújni.

A Harley-Davidson ismét nagyot alkotott. A Softail család egyik legújabb verziója, a Slim egy igazi kedvencévé válhat annak, aki megveszi. A modell igazi nyers és tiszta érzelmeket áraszt magából, és abszolút csak a modellre jellemző egyéni jegyekkel van ellátva. Van stílusa, igazi örököse a legendás 1940-es Harley-nek, ugyanakkor minden megvan benne, amit a XXI. század megkövetel.

Műszaki adatok

Gyártási év: 2012
Hosszúság: 2350 mm
Ülésmagasság: 650 mm
Üzemanyagtartály: 18.9 l
Száraz tömeg: 305 kg
Motor: léghűtéses Twin Cam 103B
Hengerűrtartalom: 1690 ccm3
Nyomaték: 132 Nm/3250/ford./perc
Kerekek Első: 16”, Dunlop® D402F MT90B16
Hátsó: 16”, Dunlop® D402 MU85B16
A tesztelt modell ára: 6.380.000 Ft, amely tartalmazza már az ÁFÁ-t és a regisztrációs adót

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Ma már pontosan ezeket vallja Kovács Kokó István is, aki négy napon keresztül egy 2012-es Softail Slim modellt tesztelve érezhette át életében először, milyen érzés egy Harley nyergéből látni a világot.

„Amikor valaki több mint húsz esztendőn keresztül motorozik valaki, majd felül egy Harley-re, azonnal rájön, mit is jelent az önfeledt szabadság élménye. Egyszerűen más értelmet kapott a motorozás, és minden egyes pillanatban központi figura voltam az úton. Rég voltam ilyen népszerű, rengetegen jöttek oda hozzám, kérdeztek a járgányról, fotót készítettek, volt, hogy csak a motorról, de ha bementem valahova, amikor kijöttem, mindig álltak a Harley mellett. Ez alatt a négy nap alatt rájöttem, mit is jelent egy Harley tulajdonosának lenni. Ezzel megérkezel valahova, nem pedig odaérsz” – fogalmazott az egykori olimpiai, világ-, és Európa-bajnok, profi világbajnok ökölvívó.

A rutinos motorosnak számító Kokó szerint a közel 1700 köbcentis gép nagyon jól osztja el az erejét, és még akkor is jól lehetett vele haladni, ha egy alacsonyabb fokozatba váltott. A Softail Slim hangja méltó a legendás márkához, és amikor a motor felveszi az utazósebességét, remekül alkalmazkodik az útviszonyokhoz, könnyen vezethető és irányítható.

„Sokan állítják, ha valakinek japán motorja van, az megszokta a tökéletes kényelmet. Nos, az amerikai modellek, akárcsak az általam próbált Slim ugyan keményebb, de élménymotorozásra vagy egy 50-100 kilométeres kirándulásra tökéletesen alkalmas. Ráadásul a szépség és az élvezet oltárán fel kell áldozni a sebességet, ugyanis egy Harley nem alkalmas arra, hogy száguldozzunk vele az autópályán. A súlypontja nagyon jól el van osztva, tökéletesen fordul kis íven is, de azt mindenképpen tudni kell, hogy kezdőmotornak semmiképpen sem ajánlott, ugyanis ha valaki egy ilyen vassal akar közlekedni, annak nem árt, ha van már némi motoros tapasztalata” – jelentette ki Kokó.

Az egykori ökölvívó azon a véleményen van, hogy a postások és a pizzafutárok ne a Softail Slimet válasszák munkaeszköznek. Mert egyrészt nehezen lehetne vele szállítani, másrészt néhány kilométer megtételével tökéletesen megfeledkezne a munkájáról.

kovacs koko istvan harley davidson teszt 1kovacs koko istvan harley davidson teszt 10kovacs koko istvan harley davidson teszt 11kovacs koko istvan harley davidson teszt 2kovacs koko istvan harley davidson teszt 3kovacs koko istvan harley davidson teszt 4kovacs koko istvan harley davidson teszt 5kovacs koko istvan harley davidson teszt 6kovacs koko istvan harley davidson teszt 7kovacs koko istvan harley davidson teszt 8

Páros motoros karkötők a CsamShopban

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük