HírekKultúraMotoros film

Podcast sorozat indul Ewan McGregor és Charley Boorman LiveWire motorjairól

Log Way UpIndul a Harley-Davidson Podcast. A 6 részes dokumentum sorozatban nyomon követhető egy teljesen gyári elektromos LiveWire motor átalakítása.

A mérnöki csapat mindössze 30 nap alatt tervezte meg, alakította át és rakta össze azt a két motort, amelyekkel Ewan McGregor és Charley Boorman végig motorozza Amerikát új sorozatukban, a Long Way Up-ban. A podcast sorozatban bárki végig követheti, hogyan birkóznak meg a bonyolult feladattal a Harley kiváló mérnökei és dizájnerei.

A kiválasztott 2020-as LiveWire modelleken keresztül láthatjuk a H-D piacvezető technikai újításait és elhivatottságát az elektromos motorok világában. A cél, hogy a LiveWire képes legyen 13 000 mérföldön keresztül megbirkózni mindenféle extrém terep körülménnyel, sárral, sziklákkal vagy homokkal.

Az átalakított LiveWire-be RESS (energia visszatermelő rendszer) lett fejlesztve, átalakított vázat és módosított Harley-Davidson Revelation™ motort kapott. Ezeken kívül felhasználták a Harley-Davidson Pan America™ túra endúró prototípusából a féktárcsákat, kerekeket és a gumikat, valamint egyedi gyártású szélterelőt, hátsó felfüggesztést és villa befogókat terveztek kizárólag ehhez a különleges projekthez.

A leszállítás előtt természetesen mindkét motort átvizsgálták a Harley-Davidson’s Willie G. Davidson fejlesztő részlegen és belső teszteket végeztek hasonló terep körülményeket szimulálva a Harley-Davidson tesztpályákon, mint amire az úton számítani lehet. Ezután úgy döntöttek, hogy még javítanak a motor ergonómiáján és a csomagtartókon. 60 nappal később a motor már készen állt Argentína déli pontján.

A LiveWire egy hihetetlen elektromos motorkerékpár, ami eddig elérhetetlen teljesítményt, technológiai újításokat és stílust mutat a motorosoknak. Ahogy lehetőség adódott arra, hogy a Harley-Davidson megmutassa a modell tudását és teljesítményét, azonnal beneveztek vele a 13 000 mérföldes terepmotoros kalandra.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Harley-Davidson podcastA túrára való speciális felkészülést a H-D podcastban mostantól bárki nyomon követheti Spotify-on keresztül.

“A Harley-Davidson kitartóan megbirkózik bármilyen kalanddal” mondta Jochen Zeitz, a vállalat ügyvezető igazgatója.

Páros motoros karkötők a CsamShopban

Kattints ide: Motoros Film Adatbázis

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük