EseményekMotoros találkozó

Sweet sixteen – 16 éves a Harley-Davidson Open Road Fest

ORF 2015 6Ha nyár, akkor Balaton. Ha motoros buli, akkor Open Road Fest. 2015. június 10.-14. között 16. alkalommal várta a szórakozni vágyó motorosokat az alsóörsi Európa Kemping, és az ott felhalmozott bulikavalkád. Programban idén sem volt hiány, így a közönség a motoros látnivalók mellett többek között jókora adag rockzenével elégíthette ki muzikális igényét. A megszámlálhatatlan szórakozási lehetőségek sora a szombat esti Europe koncerttel vált teljessé.

 

A fesztivált megelőző napok csapadékos időjárása után szinte tervszerűen csapott le a brutál nyári idő a Balaton partjára. Ez régebben is így volt, és úgy néz ki, az időjárás mindig kegyes ezzel a bulival. A szerdai nap után már igazi kánikulában élvezhette mindenki a vízparti, és a sok egyéb kikapcsolódási lehetőséget. Aki esetleg áthűlt az esős időjárás miatt, az a Wannado, a B52, a Blues Company, Ganxsta Zolee és a Kartel és a Best Of koncertjeivel melegíthette be magát, hogy a további napok forró hangulatára felkészülhessen.

A Harley On Tour keretein belül a média munkatársai a tesztflotta nyergében tettek egy szép túrát a környéken, de a fesztivál teljes ideje alatt bárkinek lehetősége volt most is a tesztvezetésre.

Láthattuk a Sapka Művek nagy sikerű, Épített motor show-ját, ahol sok szép, egyedi motor várta, hogy a nézelődők okos karszalagjaik segítségével leadják voksukat a számukra leginkább tetszőnek. A karszalag a szavazáson túl a belépésnél, illetve a nyereményjáték regisztrációjánál is használható volt. Idén először az árusoknál is ezzel az egyedi azonosítóval ellátott eszközzel lehetett fizetni, miután annak egyenlegét az erre kijelölt helyeken feltöltötte annak tulajdonosa. A nyereményjáték szerencsés nyertese a szombat esti, ünnepélyes sorsolás után vehette át a főnyereményt, a Harley-Davison Street 750 típusú motorkerékpárt. Ekkor mutatták be a közönség által a legszebb épített motornak választott gépet is. A nyereménymotor boldog tulajdonosa egy hölgy lett, akinek régi álma vált valóra ezzel a szerencsés regisztrációval. Nem is kerülhetett volna jobb gazdához a gép, mivel egy könnyű, alacsony, könnyen kezelhető motorról van szó, így hölgyek számára épp ideális. Tóth Erika elmondhatatlanul boldog, hogy jövőre már saját Harley-ja nyergében érkezhet az Open Road-ra.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

A fesztivál alatt bőséges kiegészítő program szórakoztatta a nagyérdeműt. Idén is volt Chapter Pin Tőzsde, ahol kitűzőket lehetett csereberélni, a motorozni vágyók vezetett túrákon gyönyörködhettek a tájban, részt vehettek a Poker Run versenyben, a legkisebbek pedig a Kids Race-en bizonyíthatták, hogy ők a jövő motoros nemzedéke. A vezetéstechnika alapjaira és a biztonságos közlekedésre való nevelés is szerepet kapott, így a kicsik egy kis rutinpályán körözhettek kismotorral és lábbal hajtós kiskocsival. A felnőttek új Jeep modelleket tesztelhettek extrém körülmények között, kipróbálhatták magukat a rodeó bikán, majd mikor már megunták a szilárd talajt maguk alatt, helikopterekkel tehettek néhány kört a kemping felett, vagy épp több emeletnyi magasságból vethették magukat alá a bungee jumping toronyból.

Aki még több látnivalóra vágyott, az a sok finomság elfogyasztása után könnyen cseppenhetett egy kaszkadőr-show kellős közepébe. Erdős Csaba és csapata az elmúlt évekhez hasonlóan hozta formáját, és lélegzetelállító produkciókkal sokkolta a bemutatónak kijelölt pálya köré gyűlt tömeget. A gumifüst és kipufogógáz kombó biztosan sok új rajongót szerzett nekik, mert amit művelnek, az nem mindennapi mutatvány. A szombati bemutató után Csabáék villámtempóban pakoltak, és indultak is tovább a másnapi, külföldi fellépésükre.

Irj cikket a Csajok a motoron oldalra!

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük