fbpx

Erdős Csaba, a rendíthetetlen motoros kaszkadőr

erdos-csaba-komaromi-erodNem mindennapi élete van egy kaszkadőrnek, akinek sokszor saját erejét meghaladva kell teljesítenie a feladatát a különféle filmes jelenetekben. Csaba imádja ezeket a kihívásokat, hiszen mindegyiknél megpróbálhatja fizikai erőnlétét és lelki erejét.

Amint előző cikkünkben olvashattátok, Erdős Csaba motoros show-ival rendre elkápráztatja hálás közönségét, és bejárja a világot a társaival.

Ugyanakkor, mint motoros- és gyalogos kaszkadőr, hihetetlen helyszíneken és világhíres színészekkel forgat, őrületes járgányokat vezet és érdekesebbnél érdekesebb embereket ismerhet meg.

A veszély adrenalin-bombája teszi leírhatatlanná számára a forgatások minden egyes percét. Azt hiszem, Csaba pontosan tudja, nap mint nap éli azt, amiről Burt Munro (A leggyorsabb Indian) beszélt a motorozással kapcsolatban: „Motoron öt perc alatt többet élsz, mint néhány ember egész életében.”

Erdős Csaba pedig nemcsak a különleges gépein él többet, hanem mint kaszkadőr is. Az indulás:

erdos-csaba

– 18 évesen lehetőségem nyílt a MAFILM-nél motoros kaszkadőr vizsgát tenni. Az elején olyan filmbekbe hívtak, ahol motorozni kellett. Az utóbbi tíz évben szaporodtak meg Magyarországon a külföldi filmforgatások, és ezért egyre több munkám lett. Egyszer, egy helikopterben kellett verekedős jelenetet végrehajtani. A kaszkadőr-koordinátor megkérdezte, meg tudnám-e csinálni. Mondtam, hogy szerintem igen. Szerencsére jól sikerült, meg voltak velem elégedve, és utána nem csak motoros-, hanem egyéb jelenetekben is szerepeltem.

Milyen egyéb dolgokat kellett még elsajátítanod, hogy gyalogos kaszkadőr légy?

– Megtanultam a vívást, a verekedést. Pontosan az ellenkezője annak, amit a küzdő sportok során műveltem, ezért nehéz volt átállni.

 

Nincs még vége, lapozz!

Lepd meg a szerelmed egy páros motoros karkötővel Valentin napra!

Kattints ide: Motoros Film Adatbázis

NaNa

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

5 1 vote
A cikk értékelése
Subscribe
Visszajelzés

guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x