HírekKultúraMotoros film

Bazsó 560 lóerővel birkózott, Winkler halálra rémült az első adásban

winkler bazsoMostantól a csütörtök a Totalcar napja: végre új évaddal jelentkezik Magyarország ikonikus autós magazinja, méghozzá új „helyszínen”, a SportKlubon.

A szezon első adásában, november 6-án Winkler Róbert és Bazsó Gábor is külföldön kutatta a legújabb technikákat, előbbi Koppenhágában, utóbbi a Ferrari városában, Maranellóban.

Winkler Róbert megismerkedett a koppenhágai kánikulával – 21 fok – , kipróbálta a közepesen rossz dán ételeket és a mérsékelten jó söröket, de ami ennél is fontosabb, vezethette az első villanyturbós Audit. A műsorvezető egy versenypályán tesztelte a turbotechnika újdonságát. „Vannak bátor vállalatok, az Audi például ilyen. Versenypályás tesztelés előtt nem terrorizálnak mindenféle szabállyal, és hogy mindenképpen maradj a felvezető autó mögött; a felvezető autó eleve olyan tempóban megy, hogy képtelenség utolérni. Az első kanyarban úgyis halálra rémül az ember, bár nem tudom, ebben nekik mi a jó, amikor egy felbecsülhetetlen értékű prototípusba ültetnek embereket, akiket nem is ismernek” – mondta Winkler. Hogy mi az ítélete az elektromos turbóról, az a műsorból kiderül.

Míg kollégája északon üldözte a pace-cart, Bazsó – Karotta – Gábor a legújabb Ferrarit, a 560 lóerős California T-t tesztelte a Maranello körüli utakon. „A 2000-es évek eleje óta nincs rossz Ferrari és a California is remekül sikerült, szürreálisan gyors ez az autó. Minden ízében Ferrari, aprólékosan kidolgozott, szinte tökéletes” – mondta a műsorvezető. Karotta saját Datsun 260Z kocsija, a „Hangyász” is bivalyerős darab, nem ijed meg a versenygépektől, mégsem szeret méregdrága autókkal forgatni. „Mindketten gyűlöljük, ha kölcsönkért, drága kocsit kell tesztelnünk, hiszen muszáj feszegetnünk a határokat, de nem akarunk közben arra gondolni, hogy az autó árát hány éven keresztül törlesztjük majd. Hatalmas szerencse, hogy eddig megúsztuk baleset nélkül” – mondta.

Bazsó és Winkler még számos különleges autós kalandot ígér erre az idényre – a maguk sajátos módján ezentúl minden csütörtökön 20:00-tól a SportKlubon.

Páros motoros karkötők a CsamShopban

Kattints ide: Motoros Film Adatbázis

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük