HírekKultúraMotoros film

Luca egy Vespára vágyik az új Disney Pixar animációs filmben

Luca disney Pixar animacios film Vespaval

Mivel egyébként is gyűjtöm a motoros filmeket, nem tudtam kihagyni a legutóbbi moziélményünket, amit nem csak gyerekeknek ajánlok. Luca egy kedves kis vízi szörny, akinek minden álma egy Vespa.

A Disney Pixar új filmje a festői liguriai tengerparti halászfaluban játszódik. Főszereplői fura vízi lények, akik ha kijönnek a szárazföldre, emberré változnak. És persze az olasz környezetből nem maradhat ki a Vespa sem, ami ezúttal a vágy titokzatos tárgya.

De hogy lehet egy vízi szörnynek Vespája?

A kis robogó ebben a filmben is a szabadság és a világ felfedezésének eszköze. Egy kapu a világra, ami egyébként a vízi lényektől el van zárva. Vagy mégsem?

Ahogy több száz másik filmben is, az idén 75. évfordulóját ünneplő Vespa ebben az új animációs filmben sem csak egy közlekedési eszköz, hanem a szórakozás, az öröm és a szabadság elérésének eszköze.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

“Ez az ember legnagyobb találmánya. Felpattansz a nyeregbe, és oda visz, ahová csak akarod. A Vespa a szabadság” – így kezdődik két szörnygyerek, Luca és Alberto álma, akik az olasz robogóban egy olyan varázslatos gépet ismernek fel, amely képes a teret utazásra, az időt pedig élménnyé változtatni. Két kerék, amely az életet kalanddá változtatja.

A Vespa különleges kiadású modellekkel ünnepli 75. évfordulóját

A Vespa egy olyan ikon, amely mindig is kiváltságos kapcsolatban állt a mozivászonnal, és a mozi nagyon fontos szerepet játszott a mítoszának kialakításában. A Vespa 1950-ben a Domenica d’agosto című olasz filmmel jelent meg a vásznon, majd következett William Wiler Római vakáció (1953) című filmje és az a híres jelenet, amelyben Audrey Hepburn és Gregory Peck egy Vespa 125-ösön vetik bele magukat Róma forgalmába.

Számtalan színésznő és színész ült Vespán, és ugyanennyi film készült – vígjáték vagy dráma, akció vagy társadalmi mű -, amelyben a világ legkedveltebb robogója akkor is megjelenik, ha nincs is fontos szerepe: Nanni Moretti Kedves naplóm (1993) című filmjében a főszereplő egy 150 Sprintet vezet. Az Alfie (2004) egyik jelenetében Jude Law kék-fehér Vespáján robog Manhattan utcáin, Sydney Pollack A tolmács (2005) című filmjében Nicole Kidman a sárga Vespát teszi kedvenc közlekedési eszközévé New York utcáin való közlekedésre.

Aztán megint igazi kultikus filmek a Quadrophenia, az Abszolút kezdők és American Graffiti, egészen az olyan nagyágyúkig, mint A tehetséges Mr. Ripley, és a legújabb Transformers 5 – Az utolsó lovag, valamint a Zoolander 2.

Vespa olyan látványos megjelenésekkel is büszkélkedhet, mint a Ratatouille (2007), a Madagaszkár 3 (2012) és a Big Hero 6 (2014), és a Simson család nyolcadik évadában (1996) is jelentős szerepet kapott.

A Vespa számos tévésorozatban is feltűnik, a legismertebb ezek között a Így jártam anyátokkal.

De maradjunk a Lucánál. Ahogy azt a Pixar studiótól már megszoktuk, a filmjei elsősorban gyerekeknek szólnak, de a felnőttek is megtalálják benne a nekik szóló humort és mondanivalót. Mindenkinek ajánlom, hogy nézze meg ezt az alkotást is, és nem csak a Vespa miatt.

Páros motoros karkötők a CsamShopban

Kattints ide: Motoros Film Adatbázis

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük