fbpx

2022-ben jön a Yamaha R7 európai versenysorozata

Yamaha R7 európai versenysorozat

A Yamaha Motor Europe örömmel jelenti be, hogy 2022-ben egyedülálló versenyt rendez, a vadonatúj Yamaha R7 Supersport modell részvételével.

A Yamaha R7 Series European SuperFinale a 2022-es FIM superbike-világbajnokság egyik utolsó fordulója során kerül megrendezésre, és a Yamaha európai kirendeltségei által szervezett, nemzeti R7 kupaversenyek 36 legjobb versenyzője vesz rajta részt.

A 689 köbcentiméteres, kéthengeres Yamaha R7 gyors, agilis és ugyanolyan agresszív küllemű, mint az R sorozat többi tagja – a sportos teljesítményt ötvözi a mindennapi szórakozással, ugyanakkor ideális alapmodellé teszi a versenyzéshez a kifejezetten ehhez a motorhoz tervezett GYTR versenyalkatrészek hozzáférhetősége.

A Yamaha R7 kupasorozatot, amely Európa-szerte 2022-ben debütál, a Yamaha forgalmazók rendezik, és célja, hogy költséghatékony és elérhető versenysorozatot kínáljon a versenyzésben jártas motorosok mellett azoknak is, akik még nem versenyeztek, de már kinőtték a pályanapok kereteit, és szeretnének továbblépni egy komolyabb, de ugyanolyan jó közösséggel rendelkező versenysorozatba.

Az egyes Yamaha R7 kupaversenyeken remekelő, legjobb 36 versenyző meghívást kap a szezon végén megrendezésre kerülő R7 Series European SuperFinale-ra, amelyet a FIM superbike-világbajnokság egyik utolsó európai fordulóján tartanak. A pénteki edzéseket és kvalifikációt követően a versenyzők szombaton két futamban mérik össze tudásukat.

A Yamaha R7 versenysorozat európai SuperFinale rendezvénye azonban nem csak a versenyzésről szól, hanem arról is, hogy a résztvevők életre szóló élményeket szerezhessenek. A SuperFinale résztvevői a WorldSBK sztárjaival osztoznak a paddockon, találkozhatnak és beszélgethetnek a Yamaha mindhárom világbajnoki osztályban szereplő versenyzőivel. A versenyzők számíthatnak a Yamaha munkatársainak támogatására és tanácsaira, és a két verseny során akár jól ismert arcokkal is találkozhatnak a rajtrácson.

A Yamaha R7 versenysorozat európai SuperFinale rendezvényének helyszíne és időpontja, valamint az egyes európai országok R7 kupaversenyeinek időpontja a közeljövőben kerül bejelentésre.

Paolo Pavesio Marketing és motorsport igazgató, Yamaha Motor Europe:

„A nemzeti R7 kupaversenyek és az R7 versenysorozat európai SuperFinale koncepciója eltér a többi versenysorozatunkétól, mivel ezek nem kifejezetten azon fiatal versenyzők számára készültek, akik szeretnének a versenyzői ranglétrán feljebb lépni.

A cél sokkal inkább egy költséghatékony és széles körben hozzáférhető versenyzési lehetőség biztosítása azok számára, akik elsősorban szórakozásból szeretnének versenyezni, vagy továbblépnének a pályanapokról. Olyan versenysorozatot szeretnénk létrehozni, amely valódi közösségi szellemben, korosztálytól és háttértől függetlenül nyitva áll a versenyezni vágyók előtt.

Egy olyan versenysorozatot és olyan rendezvényt szervezünk, ahol az apák akár gyerekükkel is versenyezhetnek, vagy a barátok egymásnak végre be tudják bizonyítani, hogy ki a leggyorsabb. Noha ez legalább annyira a szórakozásról szól, mint a tiszta versenyzésről, biztosak vagyunk benne, hogy komoly versenyt is fogunk látni a pályán, mivel a versenyzők a szezon vége felé mindent beleadnak, hogy ott lehessenek a Yamaha R7 Series European SuperFinale rajtrácsán.”

Ajánlom másoknak is

Lepd meg a szerelmed egy páros motoros karkötővel Valentin napra!

0 0 votes
A cikk értékelése

Subscribe
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x