EseményekKiemeltMotorkiállítás

INTERMOT 2022: sikeres volt az újraindítás négy év után

Intermot motorkerékpár szakkiállítás 2022
Special Show Epochal Bikes powered by MOTORRAD, Boulevrad Nord

Sikeres újraindulást élt meg a 2022. október 9-én, vasárnap véget ért INTERMOT, Nemzetközi Motorkerékpár és Robogó Szakvásár Kölnben. Az év első motorkerékpár szakvásáraként visszatérő rendezvény világpremiereket és újdonságokat, valamint az év során már digitálisan bemutatott különlegeségeket is bemutatott.

Az INTERMOT-on a motorkerékpáros közösség, a motorrajongók és a szakma végre újra élőben és színesben láthatta a motoros élményvilágot és az összes kiállított modellt.

“A világjárvány miatti négyéves szünet után a motoros kétkerekűek világa újra Kölnben van, és a látogatók reakciója aláhúzza, hogy mennyire fontos egy iparági platform, különösen a nehéz körülmények között. A fogyasztók és a szakma alig várják, hogy újra elmenjenek a vásárokra, hogy testközelből megtapasztalhassák és megérinthessék a termékeket, különösen az olyan érzelmekkel teli életmódtermékeket, mint a motorkerékpárok vagy a robogók. A vásár résztvevői között nagyon jó volt a hangulat. Érezni lehetett, hogy az iparágnak hiányzott, hogy ismét ilyen keretek között cseréljenek eszmét. Ez egyszerűen hiányzott az elmúlt években. Még ha a világjárvány után az iparág még nem is képviseltette magát teljes mértékben Kölnben, az INTERMOT 2022 megmutatta erősségeit mint kereskedelmi és fogyasztói vásár, és újra pozícionálta magát a piacon” – hangzik Oliver Frese, a Koelnmesse operatív igazgatója és Reiner Brendicke, a Német Motorkerékpár-ipari Szövetség e.V. (IVM) vezérigazgatójának közös összefoglalója.

Az INTERMOT 2022-ben összesen mintegy 100 000 látogatót regisztrált 75 országból. A Kölnben résztvevő márkák nemzetközi szakkereskedelme ezzel az összes látogató mintegy 20 százalékát tette ki, amelynek mintegy 30 százaléka külföldről érkezett. Ők több mint 30 országból mintegy 500 kiállító cég és márka kínálatáról tájékozódtak.

Intermot motorkerékpár szakkiállítás 2022
European Street Freestyle Championship und allgemeine Stuntshows, Aussengelände Halle 8

A látogatók több mint 80 százaléka elégedett volt az INTERMOT 2022 látogatásával, és ajánlaná a vásárt. Az INTERMOT magánlátogatók közel 40 százaléka 30 év alatti volt.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

“Az INTERMOT így új célcsoportok megszólításához is jelentősen hozzájárul. Ezt a kiállítóink visszajelzései is alátámasztják, akik dicsérték az INTERMOT látogatóinak magas színvonalát és részletes szakismeretét, és intenzív beszélgetésekről számoltak be” – folytatja Oliver Frese és Reiner Brendicke.

intermot 2022 11 intermot 2022 9 intermot 2022 12 intermot 2022 17 intermot 2022 10 intermot 2022 15 intermot 2022 4 intermot 2022 3 intermot 2022 1 intermot 2022 13 intermot 2022 14 intermot 2022 5 intermot 2022 2 intermot 2022 16 intermot 2022 8 intermot 2022 7 intermot 2022 6 intermot 2022 kawasaki ev prototipus intermot 2022 honda cb750 hornet 2023 1 intermot 2022 kawasaki ev prototipus 1

Különösen a motorkerékpár-rajongók lelkesedtek azért, hogy végre megcsodálhatták, és akár rá is ülhettek a több mint 1300 motorkerékpárra és robogóra, amelyeket Kölnben a vásárcsarnokokban és a szomszédos rendezvényterületen lehetett felfedezni. A látogatók tömege csütörtöktől szombatig hatalmas volt a kölni kiállítási csarnokokban, a tesztpálya alig tudott megbirkózni a zsúfoltsággal.

Különösen a vadonatúj e-motorkerékpárokat és e-scootereket felvonultató e-tesztpálya és a 125 cm3-es tesztpálya volt nagyon keresett az új és visszatérő motorosok számára.

Az INTERMOT 2022 így a fiatal célcsoport számára tökéletes belépési lehetőséget biztosított a 125 cc VILÁGÁBA – a 125 ccm-es gépek átfogó választékától a megfelelő felszerelésen át a jogosítványtanácsadásig és természetesen a tesztpályáig mind a fiatal motorosok, mind a nagymotorosok mindent megtaláltak, amire szükségük volt.

“Csak az a kár, hogy néhány gyártó nem volt Kölnben, de az INTERMOT így is nagyszerű élmény volt, ahogy volt. Bármilyen gépre rá lehetett ülni, és a tesztpályán sok motort lehetett tesztelni. A 125 köbcentis tesztpálya számomra, mint jogosítványos újonc számára maga volt a paradicsom. És most már tudom, hogy melyik motort szeretném megvenni.” – mondta elégedetten egy látogató, aki az iskolai szünetet kihasználva már csütörtökön eljött az INTERMOT-ra.

A WORLD OF SHOP@INTERMOT is nagy tetszést aratott a közönség körében. A fogyasztóknak az INTERMOT-on volt lehetőségük először vásárolni termékeket a vásáron, elsősorban a ruházat és a bukósisakok szekciójából. Hosszú sorok alakultak ki számos kiállító előtt a látogatókkal, akik a szezon végén valami újdonságot akartak vásárolni a jövő tavaszi első motorozáshoz.

Intermot motorkerékpár szakkiállítás 2022
Pressekonferenz und Get together, Speed Triple 1200 RR Bond Edition, Triumph, Halle 8

“A koncepcionális kiigazítás, beleértve a vásáron történő értékesítést is, teljes siker volt számunkra. A standunkat gyakorlatilag ostrom alá vették a látogatói napokon. A látogatók azt is elvárják, hogy egy motorkerékpár-vásáron vásárolhassanak” – mondta Matthias Kroner, a Rukka Motorsport Germany/Austria országigazgatója.

A WORLD OF eNNOVATION kiállítói nagy figyelmet kaptak. Különösen az e-kerékpárok és e-scooterek szolgáltatói számoltak be nagyon jó és ígéretes beszélgetésekről a potenciális kereskedőkkel a szakmai látogatói napokon, és nagy érdeklődésről az alternatív hajtástechnológiájú járművek iránt a közönségnapokon.

A tesztvezetési pálya mellett a kaszkadőrbemutatók, a Street Freestyle Európa-bajnokság és a különleges bemutatók, mint például az UNIQUE MOTORCYCLES, az INTERMOT 2022 rendezvényprogramjának jól látogatott fénypontjai voltak.

A következő INTERMOT 2024. október 1. és 6. között kerül megrendezésre.

Páros motoros karkötők a CsamShopban

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük