HírekMotorbemutatóMotorok

A Yamaha Motor 3 termékéért kapta meg a világszerte elismert Red Dot Design Awardot

Yamaha Red Rot Design Award 2022 Yamaha YZ-R7A Yamaha Motor Co., Ltd. bejelentette, hogy a vállalat YZF-R7 és MT-09 motorkerékpárjai, valamint SuperJet személyi vízi járművei elnyerték a világhírű Red Dot Design Award díjat a Product Design 2022 kategóriában. 2012 óta a Yamaha Motor valamelyik terméke minden évben Red Dot Design Award díjat kapott.

Az YZF-R7-et az YZF-R sorozat középsúlyú szupersportmodelljeként fejlesztették ki. Az MT-07 utcai sportmodell 689 cm3-es CP2 motorjára és karosszériájára alapozva az éles kezelhetőség, a fordított első felfüggesztés, az A&S® kuplung, stb. mind a vízszintes vonalak alapján kerültek átvételre, az aerodinamikai teljesítményt maximalizáló légterelő motorház, az M alakú légcsatorna, az ikerlencsés helyzetjelző lámpa, stb. az YZF-R sorozat összes stílusjegyét örökölte.

Yamaha Red Rot Design Award 2022 Yamaha MT-09

Az MT-09 egy újonnan kifejlesztett 889 cm3-es, háromhengeres motorral felszerelt közúti sportmodell. A tömeg 4 kg-mal csökkent a hagyományos modellhez képest, köszönhetően olyan technológiák beépítésének, mint az egyedülálló SPINFORGED WHEEL technológia, amely könnyű kerekeket valósított meg, valamint a könnyű CF alumínium öntvényből készült új váz.

Ez a modell olyan hangdizájnnal is rendelkezik, amely a kipufogó és a szívócső független tervezése és hangolása révén nyomatékot és gyorsulást kelt, valamint olyan külső dizájnnal, amely az alkatrészek funkcionális szépségét fejezi ki.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Yamaha Red Rot Design Award 2022 Yamaha SuperJet

A SuperJet egy együléses álló modell személyi vízijármű, amely 30 év óta először esett át teljes modellváltáson. A modell 4 ütemű, 3 hengeres motorral van felszerelve, amely megfelel a jelenlegi károsanyag-kibocsátási előírásoknak, és éles, a versenyzésre emlékeztető kialakítással rendelkezik, széles orr-rész formával. Fel van szerelve a kezelő testméretének és ízlésének megfelelő kormánybeállítási funkcióval, kibővített lábtálcával és motorleállító üzemmóddal.

A németországi Design Zentrum Nordrhein Westfalen által szervezett Red Dot Design Awards a világ egyik legrangosabb formatervezési díjának számít.

A márka történetében először minden Red Dot-termékkategóriájában nyert a Honda

Páros motoros karkötők a CsamShopban

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük