EseményekHasznos tudnivalókKiemeltMotoros túra

10 dolog, amit ne hagyj otthon, ha motoros túrára indulsz

6. Elsősegély

Már régóta kapható kimondottan motorosok számára összeállított, kisméretű elsősegély csomag. Ha még nem tettük meg, szerezzünk be egyet!

7. Szerszámok

Egy hosszabb út során nem árt, ha néhány szerszám is van nálunk, melyekkel adott esetben elháríthatjuk a felmerülő műszaki problémákat. Jól gondoljuk át, mit viszünk ezekből magunkkal, mert súly szempontjából jelentős befolyásoló tényezők.

Érdemes multifunkciós szerszámokat beszereznünk, így a kisebb súly elérése mellett helyet is megtakaríthatunk. Persze nem minden esetben a legjobb ezeknek a használata, de vészhelyzetben kincset érnek.

Az egyéb, szükségesnek ítélt szerszámokat motorunk jellegzetessége, esetleges meghibásodási hajlamának ismeretében és szaktudásunk szerint válasszuk ki!

Silca, a zsebműhely – Egy multiszerszám is lehet szép

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

8. Láncspray, tartalék olaj

A láncspray-k általában nagy kiszerelésűek. A flakon elég sok helyet foglal el, így a túrázóknak praktikus olyan gyártó termékét választaniuk, mely kisméretű, egy megfelelő csatlakozó segítségével a nagy flakonból könnyedén feltölthető, kimondottan utazáshoz készített spray-t is kínálnak.

Ha a láncot megfelelőképp kenjük vele, és felesleges részekre nem fújunk belőle, akkor egy hosszabb túrán is kitart. Ha többen megyünk túrázni, érdemes egyeztetni a többiekkel, így csak egy valaki csomagoljon egy teljes méretű spray-t, így a többieknek helyet takarít meg!

Ez vonatkozik a motorolajra is. Ha olyan gépekkel indulunk útnak, melyeknek ismert az olajfogyasztása, akkor egy valaki vihet magával egy liter motorolajat. Jellemzően 10W-40-es viszkozitású olaj a legelterjedtebb, így sokaknak jó lehet ugyanaz az olaj. Ha ettől – vagy a túrára vitt olajtól – eltér motorunk olaja, és az olajfogyasztás előrelátható, gondoskodjunk egyéni utánpótlásról.

 

Nincs még vége, lapozz!

Páros motoros karkötők a CsamShopban

Irj cikket a Csajok a motoron oldalra!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük