EseményekKiemeltMotoros túra

Parttól-partig: keresztül Amerikán

altA kétgyermekes anya, Madeline Velazquez 2011-ben egyedül vágott neki a Kalifornai és Massachusetts között tervezett útnak.

Madelineben 54 évesen úgy érezte, hogy új kihívásra van szüksége. Eredetileg a doktori cím megszerzését tűzte ki célul, de mivel ez túl költségesnek bizonyult, másik nagy vágyát teljesítette be.

Triumph Bonnevillejét Los Angelesbe vitette, és onnan vágott neki a túrának. Az első 1600 kilométert egy motoros ruházatot gyártó cég igazgatójával, Arlene Batishillel tette meg. Ez alatt a másfélezer kilométer alatt Kalifornia állam legszebb helyeit járták végig.

A kaliforniai tekergés után elváltak útjaik, és Madeline újra egyedül rótta a kilométereket északkelet felé. Bár időről-időre akadt társa, akivel egy darabon együtt motoroztak, sokszor kerítette hatalmába a magány. Ha pedig az egyedüllét nem lett volna elég, a stressz, a szélsőséges időjárás és az, hogy kételkedni kezdett saját képességeiben, arra késztették, hogy feladja.

Ő azonban makacsul tartotta magát a céljához, és mindig újult erővel vágott neki az előtte álló szakasznak. Sokat segített neki az Annával való találkozás. Anna akkor már 17 600 kilométert tett meg egyedül túrája során, ezalatt két garnitúra gumit használt el, és két olajcserét is megejtett motorján. Annával Utah állam csodás vidékein motoroztak együtt.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Miután elváltak, Madeleine a coloradoi Silverstoneba tartott. Coloradot elhagyva kelet felé tartott. Ezen a szakaszon nem volt ritka a 42 fokos hőség sem, szervezete a kiszáradás határán megálljt parancsolt, így 180 kilométer után kénytelen volt megállni a semmi közepén. Szerencséjére épp arra tartott egy pár, akikkel innen egészen Kansasig motorozott együtt. Innen egyedül folytatta útját St, Louis Missouri felé, majd a Mississippit elhagyva teljesen megváltozott az időjárás.

Az eleinte párás, ködös idő hamar esősbe majd viharosba fordult, így a hátralevő nagyjából 2000 kilométert szinte egyhuzamban teljesítette. Megesett, hogy több száz kilométert vezetett éjszaka a szakadó esőben. Azt azonban hamar belátta, hogy nem szerencsés alvás nélkül, egyhuzamban napokat motoroznia, így szállás után nézett. A környéken viszont nem volt semmilyen hotel, így a Facebook segítségével sikerült végül szállást találnia. A következő éjszakát 9567 kilométer megtétele után pedig már otthon, a saját ágyában aludhatta végig.

Az élmény pedig annyira magával ragadta, hogy idén nyáron egészen Panamáig motorozik majd, igaz, ezúttal társa is lesz az úton. Madeleine kalandjait a honlapján követheted te is.

Irj cikket a Csajok a motoron oldalra!

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük