CsajokTetkó a csajokon

A tőrben végződő ankh

altA kereszt, melyet a tarkómon viselek, az egyik kedvenc mintám. Talán azért, mert a legrégebbi őrületemhez köthető…

Egészen kiskorom óta vonzódok a vámpírizmussal kapcsolatos dolgokhoz. Itt nem a divatossá vált, nevetséges, olykor tini vámpírokról beszélek, hanem arról az őszinte érdeklődésemről, vajon honnan ered ez az ősi, kontinenseket átszelő misztika, mely lény minden népnél megtalálható valamilyen alakban.

Nagyon sokat olvastam már a témával kapcsolatban, faltam a könyveket, a filmeket, melyek között azért akad igazán jó, mint például az Interjú a vámpírral, az Engedj be… Az Underworld sorozat lehet, hogy szenzációhajhász ugyan, viszont Kate Beckinsale színésznőt nagyon szeretem, és az általa játszott karaktert is, a filmekben.

A könyvek közül a kedvencem, Maria Janion, A vámpír című szimbolikus biográfiája, mely több szempont alapján járja körül a témát, és az irodalomból szemezget, ahol feltűntek a kárhozott lényekről szóló történetek.

Mint sokan tudják, az ősi, egyiptomi ankh keresztet vámpír-keresztnek is mondják… Nagyon szerettem ezt a jelképet, megmagyarázhatatlanul vonzott mindig, mert teljesen a magaménak éreztem.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Nem véletlenül, hiszen az egyiptomiak szerint az élet kulcsa eme szimbólum, és előszeretettel viselték amulettként. Tau formájában tisztelték. A Tau az egyiptomi hajók jele volt, melyek a lelkeket az alvilágba szállították.

A fáraók a tudás, a hatalom és az örök élet jelképeként hordták az amulettet. Ugyanakkor, a nők körében elterjedt viselet volt, mert Ízisz istennő vérét jelképezte. Az egyik hatása az volt, hogy enyhítette a menstruációs fájdalmakat, és gyógyította a különböző női betegségeket. Ezért általában valamilyen vöröses árnyalatú féldrágakőből készítették.

A másik jótékony hatása, hogy az élőket védte a rontásoktól és a szemmel veréstől, a holtakat pedig az alvilági szörnyek támadásaitól.

A Halottak Könyvében a következő olvasható az Ízisz-csomóról:

 „Ó, Isis!
Mutatkozzék meg véred hatalma!
Mutatkozzék meg kisugárzásod hatalma!
Mutatkozzék meg mágikus erőd hatalma!
Oltalmazd, istennő, e fenséges szellemet!
Mentsd meg őt ama lényektől,
Kik undort és utálatot keltenek benne!”

 Mindezek fényében, érthető, miért vált az ankh a vámpírok szimbólumává. De, hasznos amulett napjainkban is, mint ahogyan nem számított neki az idő, hiszen évszázadokon átívelve, máig fennmaradt a köztudatban.

A tetoválásom tehát eme vonzalmam bizonyítéka, egy újabb jel a testemen, a lélek színpadán… A tőr, mely olyan, mintha mindig a bőrömbe szúrna, kiserkentve egy csepp véremet, tisztelgés a természet legmisztikusabb anyaga előtt, ami megszenteli az ankh jelképét.

Páros motoros karkötők a CsamShopban

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük