HírekKultúraMotoros történelem

Kihirdették a Sturgis Motorcycle Museum and Hall of Fame 2024-es jelöltjeit

A Sturgis Motorcycle Museum bejelentette a 2024-es hírességek csarnokának kitüntetettjeit, akik alegkülönfélébb módokon jeleskedtek a motorosok érdekében: támogatták a veteránokat és az időseket, kiálltak a motorosok jogaiért, és művészi tehetségüket vásznon és két keréken is megmutatták.

“A 2024-es Hírességek Csarnokának osztálya a motorkerékpáros kultúrában való mély gyökereiről nevezetes” – mondta Craig Bailey, a múzeum igazgatótanácsának elnöke. “A kitüntetettek mindegyike egyedülálló módon érintette meg sportunkat és a motoros közösséget. Nem is lehetnénk boldogabbak, hogy elismerhetjük ezeket az igazán különleges egyéniségeket”.”

A beiktatási reggeli ünnepségre 2024. augusztus 7-én, szerdán kerül majd sor.

A Sturgis Motorcycle Museum and Hall of Fame 2024-es beiktatottjai

James Gregory

James Gregory Sturgis motorcycle museum and hall of fame

Kitüntetett vietnami veterán, aki több mint 20 évig szolgált a tengerészgyalogságnál, mielőtt 1989-ben létrehozta és vezette az első “Run For The Wall” futást. Ez az évente megrendezett, országot átszelő futás és a Memorial Day hétvégéjén Washington DC-be való megérkezés a hadifoglyok és a harctéren eltűntek leglátványosabb amerikai támogatása.

Roger Goldammer

Roger az AMD World Championship of Custom Bike Building és a Las Vegas-i Artistry in Iron Show háromszoros győzteseként szerzett hírnevet. A középiskola utáni tanulóévek, a Motorcycle Mechanics Institute-ban eltöltött idő és egy Harley teljesítményguru oktatása segített neki a mesterségének tökéletesítésében. Egy motorépítő kollégája megismertette őt a földi gyorsulási versenyekkel, ami hatással volt a motorépítési stílusára, és a sós síkságon való teljesítmény iránti szenvedélyét is ösztönözte.

Ed Kerr

Ed Kerr Sturgis motorcycle museum and hall of fame

Ed már korán felfedezte, hogy szenvedélye a motorozás, és tehetsége van a díjnyertes egyedi motorkerékpárok építéséhez. Számos kétkerekű alkotása megnyerte a kiállításokat, és népszerű motoros magazinok címlapján szerepelt. Ed alapító tagja a Hamsters USA-nak, és büszke a szervezet számos jótékonysági rendezvényére, beleértve az általa a Meals on Wheels számára összegyűjtött közel 100 000 dollárt.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Christine LePera és Bob LePera Jr.

LaPera Sturgis motorcycle museum and hall of fame

Ez a testvérpár folytatja a LePera Industries motorkerékpár-kiegészítőket gyártó cég sikerének örökségét, amelyet édesapjuk indított 1972-ben. Bob Jr., a tervezés látnoka, és Christine, a marketing és üzletfejlesztési guru tartja cégüket az iparág élvonalában, és mindketten büszkék arra, hogy cégük minden típusú motorosnak támogatást nyújt.

David Uhl

David Uhl Sturgis motorcycle museum and hall of fame

David kereskedelmi illusztrátorként kezdte pályafutását, több száz bestseller ruhadarabot készített egy Harley-Davidson licenctulajdonos számára. 1998-ban kezdett el képzőművészeti alkotásokat készíteni történelmi motorkerékpárok képei alapján, és ő lett a Harley-Davidson első licencelt olajfestője. Portfóliójában számos ikonikus festmény szerepel, köztük egy megrendelésre készült alkotás, amelyet Ferenc pápának mutatott be a Harley-Davidson 110. évfordulójának római ünnepségén.

Életműdíj

Pete Hill Sturgis motorcycle museum and hall of fame

Pete Hill, egy dél-karolinai bolt tulajdonosa kapja idén az életmű díjat. Pete mesterien ért a versenygyőztes teljesítményű motorkerékpár-motorok megalkotásához, és a világ minden tájáról kiszolgálja ügyfeleit. Emellett kiváló motoros dragversenyző, aki számos győzelmet és bajnoki címet szerzett, köztük kilenc Top Fuel győzelmet Sturgisben.

Szabadságharcos-díj

Jiggs Cressy Sturgis motorcycle museum and hall of fame

Jiggs Cressy a dél-dakotai ABATE fáradhatatlan vezetéséért kapja ezt a díjat, ahol 14 éven át állami koordinátorként dolgozott. Cressy számtalanszor kiállt a dél-dakotai motorosok mellett az állam fővárosában, és nyolcszor utazott Washingtonba is, hogy ugyanezt megtegye. Cressy 2018-ban megkapta a John “Farmer” Eggers-díjat is, amely a Motorcycle Riders Foundation legértékesebb kitüntetése.

Kickstands Down díj

Bud Ekins Sturgis motorcycle museum and hall of fame

A posztumusz díjat egy olyan személynek ítélték oda, aki további elismerésre érdemes. James Sherwin “Bud” Ekinst széles körben a filmipar egyik legelismertebb kaszkadőreként tartották számon – olyan filmekben végzett munkájáról híres, mint “A nagy szökés” és a “Bullitt”. Mielőtt a filmiparban dolgozott volna, Ekins sikereket ért el a terepversenyzésben, és olyan neves versenyeken vett részt, mint a Nemzetközi Hatnapos Trial, a Mint 400 és a Baja 500.

Forrás

Páros motoros karkötők a CsamShopban

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük