CsajokKiemeltMotoros divat

Ha kifogyott a COVID-19 maszk, készítsd el magad!

csajok a motoron koronavirus maszk csamA helyzet egyre súlyosabb, mert a COVID-19 korovavírus nálunk is őrült ámokfutásba kezdett. Ezt csak azzal tudjuk lassítani, ha nem mozdulunk ki otthonról. Ha mégis menni kell, akkor pedig viseljünk mindannyian maszkot!

Négy nappal ezelőtt még viccelődtem azon, hogy a jelen helyzetben a motorkerékpár a legbiztonságosabb közlekedési mód. Ez egyébként szerintem még most is így van, feltéve, hogy egyedül motorozva nem szenvedünk balesetet, ahogy ez az elmúlt napokban több motoros társunkkal is előfordult. 

Sajnos folyamatosan jönnek a hírek a motoros balesetekről, ami a jelen szituációban többszörösen is veszélyes. Mivel a kórházak és a mentősök is rendkívül túlterheltek, akár egy kisebb sérülés is végzetes lehet. Arról nem beszélve, hogy ha kórházba kerülsz, még közelebb kerülsz a koronavírushoz.

Szóval kedves motoros társaim, legyetek kedvesek kibírni, hogy ti is otthon maradtok és nem terhelitek tovább a már amúgy is leterhelt egészségügyi dolgozókat!

Sajnos az is tendencia, hogy már az április-május-júniusi motoros rendezvényeket is sorban lemondják a szervezők a bizonytalan helyzet miatt. Mivel lassan már csak az élelmiszer boltok üzemelnek és csak korlátozott időben dolgoznak a hivatalok is, a szervezőknek maga a szervezés is nehézségeket okoz.

A korábbi cikkem óta a helyzet még súlyosabb lett. Már Magyarországon is 100 körül van a regisztrált koronavírus betegek száma, és ez a szám rohamosan nő. Bár ebben a pillanatban – amikor a cikket írom – még nem rendelték el a teljes kijárási tilalmat, az épeszű emberek már belátták, hogy a vírust csak úgy győzhetjük le, ha a terjedését lelassítjuk azzal, hogy otthon maradunk.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Sajnos az emberek többsége úgy gondolja, hogy ő nem fertőződhet meg, rá ez a vírus nem hat, ezért nem veszik komolyan a biztonsági intézkedéseket. Nyugodtan járkálnak, shoppingolnak, bandáznak, autókáznak és motoroznak össze-vissza, miközben a vírus vígan tovább él.

Egyelőre a hivatalos álláspont is az, hogy maszkot csak annak kell hordania, aki már beteg, de mivel a vírus lappangási ideje két hét, nem lehetünk benne biztosak, hogy nem vagyunk-e már most is fertőzöttek. Ezért én azt javaslom, hogy ha el kell menned otthonról, mindenképpen viselj maszkot és kesztyűt!

Készíts magadnak COVID-19 koronavírus elleni maszkot!

Sajnos azonban a maszk is hiánycikk lett, ahol pedig kapható, ott nagyon felverték az árát. De van egy jó hírem: ahogy sokan mások, te is készíthetsz magadnak és a családodnak otthon maszkot. Azt is megmutatom, hogyan. Nagyon egyszerű, 10 perc alatt készen van (ha nincs varrógéped és kézzel varrod, akkor valamivel hosszabb idő lesz).

Nem kell hozzá semmi más, csak egy kendő, és egy porszívóba való porzsák. Én a CsamShop-ból választottam kendőt magamnak. Ha neked még nincs ilyen, ha megrendeled, 1-2 napon belül kiszállítjuk. Egyébként bármilyen más kendő is tökéletesen megteszi.

A járvány végén pedig a kendő az eredeti állapotára visszalakítható. Hacsak rá nem jösz, hogy a motoron is sokkal hasznosabb így hordani, mert akkor nem szívod be azt a rengeteg szmogot.

Nézd meg a videót, készítsd el a saját maszkod, és töltsd fel hozzászólásba vagy oszd meg a facebookon és/vagy az instagramon #csajokamotoron #azénmaszkom hashtaggel, hogy mindenki megnézhesse, hogy sikerült!

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük