HírekKultúraMotoros zene

Hamarosan megjelenik Eric Buell második stúdióalbuma

Erik Buell a motorozás legendás alakja, aki a Buell Motorcycles alapítójaként vált híressé, amelyet 1993-ban a Harley-Davidson felvásárolt. Később létrehozott egy mellékvállalatot, az EBR-t, amely amerikai szupermotorkerékpárokat gyártott. Újabban a Fuell elektromos kerékpárokkal és motorkerékpárokkal foglalkozó céggel foglalkozik.

Erik Buell másik szenvedélye a zene. 2010-ben adta ki a kemény rockos Anthem albumot. Az énekes-dalszerző most június 7-én adja ki második stúdióalbumát, a Dust Settles-t. A lemezen keveredik az amerikai és a heartland rock hatása, miközben az őszinteségben rejlő erő megtalálása, a sebezhetőség ereje, valamint az évtizedek óta tartó különélés utáni újbóli kapcsolatfelvétel és házasságkötés élményeiről énekel főiskolai szerelmével.

“Összességében csodálatos és áldott életem volt” – mondja Buell. – “Voltak sötét és szomorú, valamint fényes és boldog idők. Számomra ez az album az első alkalom, hogy olyan dalokat tudtam felvenni, amelyek megragadják ezeket a mély érzéseket. Minden, amit mostanában írok, ebből a fedetlen kútfőből fakad”.

A Dust Settles-t a kaliforniai Venturában, a Ralph’s Garage-ban vették fel, és Ralph Carter (Eddie Money, Dancing With The Stars) volt a producere, aki basszusgitáron, gitáron, billentyűkön és ütőhangszereken is közreműködött. Az albumon 12 eredeti, Buell által írt dal található, amelyet egy csapat session-játékos és zenész barátja támogat, akiket ő “Friends Out West”-nek nevezett el.

A zenészek közé tartoznak többek között: Carter; Gary Mallaber (Steve Miller, Eddie Money, Bruce Springsteen) dobok és ütőhangszerek; Phil Parlapiano (John Prine, The Shape of Water) billentyűk; Jesse Kennemer gitár; Doug Pettibone (Lucinda Williams, John Mayer) pedal steel; és Annie Bzdawka harmónia ének.

Hamarosan megjelenik Eric Buell második stúdióalbuma

Az albumot a “You’re Not Alone In this World” indítja, egy roots-rocker a feleségével való újbóli kapcsolatról 25 év különélés után, majd a hangulatos “Fading Perfume” következik. További csúcspontok közé tartozik a lendületes “Mr. Pious”, amely a vallási képmutatást kommentálja, és a prog-rockos hangvételű címadó dal.

A “Crank Up That Jukebox” a western swing keverékével teli, amely visszavezeti a hallgatót Buell San Antonio-i honkytonksban töltött napjaiba. A “Together” egy vidám, popos hangvételű dal arról, hogy a szerelem hogyan változtathatja meg az ember szemléletét és életét a legjobb irányba. Az albumot a szentimentális, karibi hangzású “In My Arms Again” zárja, amelyben Buell elismerését fejezi ki élete szerelmének, és háláját fejezi ki, amiért hosszú évek különélése után újra megtalálta őt.

“Remélem, hogy ezek a dalok másokkal is kapcsolatba kerülnek” – kommentálja Buell. “Alapjában véve mindannyian nagyon hasonlítunk egymásra. Tele vagyunk olyan érzelmekkel, amelyeket magunkban tartunk, miközben azon tűnődünk, vajon mások is éreznek-e ugyanígy. Ismerjük fel ezt. Legyetek kedvesek egymáshoz. A legjobb utak állnak előttetek.”

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Forrás

Páros motoros karkötők a CsamShopban

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük