EseményekHasznos tudnivalókKiemeltMotoros túra

10 dolog, amit ne hagyj otthon, ha motoros túrára indulsz

9. Motortakaró ponyva

Ha éjszaka úgy alszunk nyugodtan, hogy motorunk biztonságban van eső, madárpiszok, kíváncsi szemlélődők stb. ellen, akkor egy vékony motortakaró ponyvát is vihetünk magunkkal. Nem érdemes erre a célra túl profi, hosszabb tárolásra készült ponyva, mert összecsomagolt mérete az anyagvastagságából adódóan túl nagy. Vékony, szinte selyem vastagságú ponyvát vásároljunk, mely nagyon kisméretűre összehajtogatható, így kevés helyet foglal.

Bemutatjuk: Coverwise Kft. – egyedi méretre készült minőségi motorponyva Magyarországról

10. Fényképezőgép, telefon, GPS, egyéb technikai eszközök

A fényképezőgéphez nem érdemes külön töltőt, akkumulátorokat vinni magunkkal. Egyszerűbb elemeket vásárolni abban az esetben, ha AAA, vagy AA elemekkel működik a fényképezőnk. Ha speciális akkuval rendelkezik, akkor sajnos a töltőt is be kell pakolni. Az AAA, AA elemek sokkal tovább bírják a használatot, mint egy feltöltött akkumulátor.

Az is előfordulhat, hogy az egész túrát kibírja az elem, de ha mégsem, bárhol vásárolhatunk újat. Előnye az elemeknek, hogy azonnal használható, nem kell várni a megfelelő töltöttségi szintre, mint az akkumulátorok esetében.

Nagyon kellemetlen, ha napközben, egy szép tájon éri utol az akkumulátort a lemerülés, és nem tudjuk megörökíteni a látványt. Érdemes ezért eleve úgy vásárolni fényképezőgépet, hogy ilyen, mindenhol kapható elemekkel is működjön.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Egyéb eszközeink (telefon, GPS) töltői esetében szerencsés, ha azok azonos csatlakozással bírnak (pl. mini USB), bár ahány gyártó, annyiféle kialakítás létezik. Ha egy töltővel meg tudjuk oldani a töltést, akkor az a legpraktikusabb. Vagy érdemes olyan töltőt venni, melyhez sokféle csatlakozó tartozik.

Olcsó GPS tartó motorkerékpárra az eBayről – VIDEÓVAL!

Hasznos dolog motorunkra kiépíteni szivargyújtó csatlakozó aljzatot, így ha a kempingben nincs kiépített 220-as csatlakozási pont, a motorról is tudjuk tölteni a kütyüket, akár menet közben is.

Természetesen léteznek további, egyénre szabott, szükséges tárgyak, melyek nélkül nem indul el valaki hosszú útra. Ezek szükségességét mindenképp mérlegeljük. Addig nyújtózkodjunk, amíg a takarónk ér, illetve annyi felszerelést pakoljunk be, amennyit csomagtartónk, táskánk űrtartalma nyújt.

A méret mellett a súlyról se feledkezzünk meg. A túlterhelt, passzív súlyokkal megpakolt motor menetdinamikája, viselkedése erősen megváltozhat, így törekedjünk a minél könnyebb csomagokra. Tartsuk szem előtt, hogy a dobozoknak, doboztartó konzoloknak van maximális terhelhetőségük, ezeket ne lépjük túlságosan túl.

Ha többen megyünk egy útra, bizonyos tárgyakból elég lehet egy darab is több főre. Ilyen pl. a hajszárító, az elektromos merülőforraló vagy vízmelegítő bögre a reggeli kávéhoz, a szerszámok, kézi pumpa és minden olyan eszköz, melyet többen is használhatunk.

Ha a túra előtt szánunk egy kis időt arra, hogy a többiekkel összeülünk ötletbörzézni, sok helyet spórolhatunk a motorok erősen behatárolt méretű dobozaiban, táskáiban amellett, hogy a kirándulás komfortját is emeljük. Minden másra ott a bankkártya…

Páros motoros karkötők a CsamShopban

Irj cikket a Csajok a motoron oldalra!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük