CsajokKiemeltMotoros divat

3+1 lépés: Hogyan tisztítsam a motoros bőrruhámat?

motoros borruha tisztitasSokszor szokták megkérdezni tőlem, hogy hogyan kell téliesíteni, tisztítani a motoros ruhákat. Most elárulom azt a módszert, amit hosszú évek alatt sikerült kitalálnunk és eddig tökéletesen bevált.

Sok marhaságot hallani a bőrruha ápolásáról, például baba olaj, szilikon, kézkrém, lenolaj, és a kedvencem valami fehér trutyi amit gyári ruha ápolónak árusítanak. Ezek mind felejtősek, ami kőolaj származék az szárítja és tönkre teszi a bőrt.

A mi hosszú évek alatt kifejlesztett módszerünk, ami eddig mindig bevált, mindössze három lépésből áll:

1. lépés: a bogarak és a kosz eltávolítása

Kezdésnek a bogár gyűjteményt és a koszt kel eltávolítani a ruháról. A művelethez szükség van egy lavór meleg vízre, baba szappanra, mosogató szivacsra, és legalább kettő törölközőre.

Fogod a szappanos szivacsot és akkurátusan elkezded lemosni a ruháról a szennyeződést. Fontos hogy egyszerre mindig csak kis területet tisztítsunk. Ahogy meg vagyunk az adott területtel azonnal le kell törölni a ruháról a koszos szappanos habot. Ez azért fontos hogy a bőr ne tudja vissza szívni a szennyeződést, ezért kell egyszerre csak kis felületet takarítani.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

A másik fontos dolog, hogy időnként nehéz a bogarakat leszedni a ruháról, hajlamos az ember kicsit durvábban neki engedni a dörzsi szivacsot. Ez azért veszélyes,mert a bogárral együtt a festék is le tud jönni a ruháról. Tehát csak ésszel!

Ez egy hosszú és fárasztó művelet, mire a teljes ruha tiszta lesz. De megéri, mert ilyenkor tüzetesebben átnézzük a ruhát, és ha van valami kis feslés hiba a ruhán, akkor azt legalább így észre vesszük.

A motoros ruházat ápolása

2. lépés: méhviasszal átkenni

Mikor végeztünk a ruha mosásával, és még nyirkos a bőr, akkor kell az egészet méhviasszal átkenni. Itt fontosak az arányok. Ha túl vékonyan kenjük, az nem ér semmit, ha túl vastagon kenjük, sose szívja be a bőr és csúszós ragacsos lesz a ruha.

Ha nem koszos a ruha csak szeretnénk a bőrt leápolni, akkor is nyirkossá kell tenni a ruhát, mert a száraz bőr nehezebben szívja be a viaszt (gondolj a kezedre szárazon még fél óra múlva is várod hogy beszívja a krémet).

3. lépés:

Az így elkészült ruhát vállfára kell tenni és beakasztani a helyére, majd várni az első napsugarakat, hogy végre használhassuk.

Ezt a műveletet érdemes évente szezon előtt elvégezni, vagy ha eláztál a motoron, akkor utána.

+1.: a bélés tisztítása

Ha kivehető a bélés, akkor nem nagy kaland: kiveszed bevágod a mosógépbe és kész. Ha viszont fix, bevarrt a bélés, akkor a lehetőségekhez képest ki kell fordítani a ruhát amennyire csak lehetséges és ugyanúgy, mint kívül, itt is szappanos vizes szivaccsal ki kell súrolni a ruhát. Egyszerre csak kis területen és utána le kell törölni a koszos vizes habot.

Remélem tudtam segíteni! Jó munkát kívánok a ruhához!

Utóirat: Ha nincs kedved, türelmed vagy időd a ruha tisztításhoz, hozd el hozzánk mi megcsináljuk!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük