CsajokMotoros divat

Szépségtippek motoros csajoknak

szemek - forras: supermotorbikes instagramMotoron akkor is ki vagy téve az időjárás viszontagságainak, ha tetőtől talpig beöltözöl védőfelszerelésbe. Ha nyitott vagy jet sisakot viselsz, a szél, az eső és a nap kezdi ki a bőrödet, ha csukottat, akkor a meleg és a pára… Mit tegyél, hogy mégis szép maradj?

Azt gondolnád, hogy a bőröd legnagyobb ellensége a menetszél, ha motorra ülsz. Persze van benne igazság, hiszen amilyen barátságos tud lenni egy lágy tavaszi szellő, olyan brutális a huzat a motoron, ezért mindenképp oda kell figyelni, hogy a ruházatod, a védőfelszerelésed megvédjen az erős széltől. De mielőtt felülnél a motorra más tennivalód is van, hogy motorozás után is szép maradj:

Attól függetlenül, hogy mennyi ruha van rajtad motorozás közben, a napvédő krémről soha ne feledkezz meg! Lehet kapni kis kiszerelésű, tubusokat, amelyek praktikusak, ha csak rövid, egy napos túrára indulsz, de ez nem az a dolog, amivel érdemes spórolni ha két kerékre pattansz.

A legérzékenyebb testrészed, és ami a legtöbbet kapja a nap sugaraiból, természetesen az arcbőröd, ami a plexin keresztül is erős napsugárzásnak van kitéve. Azt meg minden nő tudja, hogy a sok napfény korai ráncosodást okoz, ami lehet, hogy jól áll a szigor, szakállas rockereknek, de nem a motoros csajoknak. Szóval indulás előtt alaposan kend be az arcod magas fényvédő faktorú krémmel, különös figyelmet fordítva az orrodra, és az arccsont környékére, ugyanis ide verődik vissza a fény a napszemüvegről legjobban.

Ha már úgyis a kezedben van az a tubus, akkor kerüljön a krémből a tarkódra, ahol a sisak és a kabát között kilóg a nyakad bőre, valamint a kézfejedre és a csuklódra, ahol ugyanígy kikandikálhat a bőr, és egy hosszú motorozás alatt csúnya égés lehet belőle.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Gondolj arra is, hogy amikor megállsz majd és leveszed a védőfelszerelést, akkor is sütni fog a nap. Ha a nadrág és a cipő rajtad is marad, biztos, hogy felül rövid ujjú vagy ujjatlan felsőt viselsz, így veszélybe kerül majd a vállad és a karod is. Kend be magad már előre ott is alaposan!

 Védd az ajkaidat!

Gondolom nem kell részleteznem, hogy a szájunk bőre milyen vékony és érzékeny, hogy ki tudja kezdeni a nap és a szél is. Motorozás közben (ahogy például a téli sportok alatt) rendkívül fontos, hogy megfelelően védjük az ajkainkat. Használj olyan hidratáló balzsamot, amelyben fényvédő is van, hogy amikor este leülsz a sörsátorban, ne essen nehezedre a mosolygás a cserepesre száradt ajkaid miatt!

A szem a lélek tükre

Utoljára hagytam, de egyáltalán nem az utolsó szempont, hogy odafigyelj a szemed védelmére is. Persze ez nagyrészt a sisak dolga, hiszen a plexi hatékonyan távol tartja a szelet a szemedtől. Már ha plexi is van a sisakodon. Ha nincs, akkor mindenképp válassz olyan napszemüveget, ami körben tökéletesen zár és nem megy be mellette a huzat.

Ma már sok sisakon van beépített napszemüveg, és vannak, akik eleve sötétített plexit használnak, de arról se feledkezz meg, hogy amikor leszállsz majd a motorról, lekerül a fejedről a sisak, és lehet, hogy zavarni fog az erős napfény. Legyen nálad ilyen alkalmakra napszemüveg. Azt meg gondolom nem kell említenem, hogy ha netán rád esteledne, kelleni fog a világos színű plexi, illetve az éjjellátó szemüveg, hogy megúszd a motorozást felnyitott sisakkal, szemüveg nélkül.

Óhatatlan, hogy valamennyi huzat érni fogja a szemedet, ha már ezt a szép hobbit választottad, és előfordulhat, hogy estére piros lesz a szemed vagy kellemetlen, szúró, karistoló érzésed lesz pislogás közben. Ilyen esetekre legyen nálad szemcsepp, ami kicsit megnyugtatja, megnedvesíti a szemgolyódat, összehúzza az ereket, hogy ismét ragyogó szemekkel tekinthess a körülötted levő világra.

Motorozás után

Mivel motorozás közben ennyi viszontagságnak van kitéve a bőrünk, az is nagyon fontos, hogy megérkezés után is a megfelelő védelmet biztosítsuk neki. Ne feledd megelelően megtisztítani az arcodat a portól és a sminked maradványaitól, majd alaposan kendd át hidratáló krémmel, így az arcod sokáig puha, és fiatalos marad.

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük