CsajokMotorokMotoros divatMotorozás

Olcsó GPS tartó motorkerékpárra az eBayről – VIDEÓVAL!

gps konzol motorra 2Évek óta nézegetem már a motor kormányára szerelhető GPS tartókat, de eddig nem volt életbevágó, így hanyagoltam a kérdést.

Persze még most sem életbevágó, sőt, talán egy GPS is csak azoknak a túrázóknak az, akik a sivatag közepére indulnak kalandtúrára. Ott meg nem tudom, van-e egyáltalán jel. Na mindegy is.

Az utóbbi időben rászoktam a Wazéra. Ezt a telefonos alkalmazást szinte életbevágónak tekinthetjük, ha valaki Budapesten akar normálisan (vagy normálisabban) közlekedni. A nagy okosság a többi navigációval szemben, hogy itt maguk a felhasználók jelzik a közlekedési akadályokat. Így majdhogynem pillanatnyi közlekedési infókat kapunk a város forgalmáról, az alkalmazás pedig azonnal reagál, és ha talál jobb, gyorsabb utat, máris arra irányít.

Amellett, hogy egy csomó új részét ismerem meg így a városnak, egy csomó bosszúságtól is megkímél. Sokkal kevesebbet állok a dugóban, sőt, ha időre kell mennem valahova, előre ki tudom kalkulálni, hogy nagyjából mikor kell elindulnom. Autóban nekem tökéletesen működik, már csak a motoros verzió nem volt megoldva.

gps konzol motorra 5Idén a motorkiállításon kezdtem el nézegetni a konzolokat, amivel a telefont vagy a GPS-t a motor kormányához lehet rögzíteni. Azt kell mondjam, arra, amire nekem kell (városi szaladgáláshoz, néha egy-egy rövidebb túrára), a 30.000 Ft-ot túl nagy befektetésnek gondoltam. Ez maradjon a terepralisoknak.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Na jó, de akkor hogy rakjam fel a telefont a motoromra?

Akkoriban épp telefontokot vagy valami hasonló apróságot rendeltem az eBayről. Akkor jutott eszembe, hogy ott is szét kellene nézni ez ügyben. A kínálat hatalmas, főleg, ha a megfelelő kulcsszavakat írjuk be. Az eBay.com angol nyelvű oldal, így szépen egymás mellé dobáltam a számomra fontos jellemzőket angolul (Motorcycle, phone case, waterproof, holder), és azonnal egy csomó lehetőséget kaptam.

Ezután már csak a telefon típusát kellett kiválasztanom, és ha már lúd, legyen kövér, kipipáltam az “ingyenes nemzetközi szállítás” kockát is. Végül 3044 Ft-ért találtam egy számomra megfelelőnek tűnő darabot tokkal-vonóval. Ja nem, tokkal, konzollal. A durva az egészben, hogy most visszakerestem, és most ugyanaz a termék ugyanannál az eladónál már csak 2700 Ft – ami persze lehet az árfolyamváltozás miatt is.

Azt nem tudom, hogy hogy éri meg nekik. Nyilván 2 Ft-ért gyártják nekik valami indiai gyerekek, vagy ki tudja. Szégyellem is magam emiatt, hogy talán valami illegális üzemet támogattam 3000 Ft-tal.

Páros motoros karkötők a CsamShopban

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük