fbpx

Különös házasság – A Harley-Davidson venné meg a hányattatott sorsú Ducati tulajdonjogát

harley ducati fuzio 01Egyesek számára rémálom lehet, de mások izgalmas kooperációt látnak a napokban kiszivárgott hírben, mely szerint az Volkswagen csoport által birtokolt Ducati új gazdára találna, és új tulajdonosa nem más, mint a Harley-Davidson lenne. Meredek elképzelés, de könnyen lehet, hogy a Made in U.S.A. felirat megjelenik a Ducati motorkerékpárokon is.

Mint az már korábban ismeretes volt, a Volkswagen szabadulni szeretne a patinás olasz motormárkától, így szeretné befoltozni költségvetésén azt a hiányt, melyet a dízelbotrány okozott. A Ducatit megszerezni kívánó cégek már elkezdték ajánlataikkal bombázni az eladót. Az érdeklődők között legnagyobb eséllyel az amerikai nagyvasak gyártója, a Harley-Davidsonnak indul az ügyben, hogy a mostohagyereket magához fogadhassa.

A V2-es gépeiről elhíresült wisconsin-i gyáróriás a Goldman Sach-on keresztül tett ajánlatot a hatalomátvételre, mely szerint nem kevesebb, mint 1,5 billió eurós összeg fejében cserélne gazdát a Ducati. A különös házasság eredményeképp két nagy név egyesülne, melyek teljesen különböző jellegű motorokkal lettek híresek. Egy fedél alá kerülne a nagy, nehéz cirkálókat gyártó Harley a könnyű, sportos, versenyközpontú Ducatival, mely összefonódás egészen biztosan sok új modell megszületésével járna.

Egyéb nagy motorkerékpár gyártók nem mutattak érdeklődést az eladó portéka iránt, így a BMW, a Honda vagy a Suzuki sem került a képbe. Egy másik, amerikai motorgyártó, az Indian nevet feltámasztó Bajaj Auto kacsingatott ugyan a lehetőség felé, de szándékaik nem komolyak.

A Volkswagen valószínűleg júliusban fogja megvizsgálni az előzetesen tett ajánlatokat. A német gépjárműgyártó és majdani vevője leghamarabb november közepén realizálhatják az üzletet. Egyelőre többet nem tudni a fúzióról, de annak a gondolata, hogy a nagydarab krómcsodák és a könnyed, vidám színekbe öltözött sportgépek egy gyártótól fognak majd származni, izgalmas jövőt vetít előre. Vagy borzalmasat? Ki tudja? Az biztos, hogy aki rajong a motorokért, esetleg épp ez a két márka a kedvence, az nem fog szó nélkül elmenni a változás mellett.

 

Ajánlom másoknak is
NaNa

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

0 0 votes
A cikk értékelése

Subscribe
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x