HírekEseményekMotorverseny

Ez most nem jött össze – Őrült tempónál bukott Valerie Thompson

valerie thompson bukasa 01A korábban számos sebességrekordot felállító Valerie Thompson sikerszériája megszakadt, és a vakmerő hölgy megismerkedhetett az érem másik oldalával is, amikor az épp aktuális, motorkerékpáros sebességrekordot igyekezett megdönteni.

Az ausztráliai Gaitdner tó kiszáradt sós medrében a 375 mph-s – 600 km/h – csúcsot a World Speed Trials elnevezésű verseny keretében próbálta túlszárnyalni, de csúnya véget ért a száguldás. A Bub 7 Streamliner Motorcycle versenyzője épp 353 mph-val – 564 km/h – döngetett, amikor Streamliner motorja felett elvesztette a kontrollt, és az, az oldalán csúszva hullott darabjaira, miközben mély árkot ásott a sós tómederbe közel másfél kilométer hosszan.

Az első jelentés szerint, melyet az esemény jóváhagyó szervezet, a Nemzetközi Motoros Szövetség adott ki, Valerie Thompson motorjának hátulja felemelkedett a talajról, és az azt követő bukdácsolás közben kinyílt a megálláshoz szükséges fékezőernyő.

Az eset után a versenyzőnő visszautazott otthonába, az arizonai Scottsdale-be, ahol a motor számítógépének adatai, illetve a fedélzeti kamerák felvételei alapján próbálja megállapítani, hogy mi okozhatta az esetet.

Szerencsére Valerie nem sérült meg a balul sikerült rekordkísérletben, és minden bizonnyal, amit lehet, újra visszatér a pályára, hogy bebizonyítsa, hogy ő a leggyorsabb női motoros a világon.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Páros motoros karkötők a CsamShopban

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük