EseményekMotorverseny

Dragbike EB a leggyorsabb pályán

dragbike eb09 329A SHOX-Honda Extrém Hétvégén egy 12 éves álom vált valóra. A szervezők számára hosszú előkészítő munka előzte meg ezt a hétvégét, de megérte a fáradtságot! Igazából olyat láttam, amitől még mindig libabőrös a kezem, ha rágondolok. Azok a motorok, a hihetetlen erő, szépség, hangok és nemzetek kavalkádja. Egyszerűen lenyűgöző volt.

Szombati nap érkeztem. Alig, hogy letámasztottam a motort és elindultam a lelátó felé, már láttam a készülődést. Az út befelé a bokszok közt vezetett, és csak ámultam, mennyi kamion és vele mennyi motor érkezett. Az első, amit megláttam az Erbracher csapat kamionja volt. Egyszerűen nem hittem a szememnek. “Jééé… ez a csapat volt a Discoveryn”. Szaporáztam lépteimet, hogy le ne maradjak valamiről.

 

Sikerült jó közel kerülnöm a rajthoz, hogy közelről legyek szemtanúja annak, amit eddig csak tv-ből láttam. Top Fuel gépek egymás után! És nem csak egy… Köztük Ian King, aki Európa-bajnok és Kunmadarason 6,4 másodperces időt futott. Ha hiszitek ha nem egy lány is volt a Pro Stock kategóriában. Az Európa-bajnokság egyetlen női versenyzője. Sajnos beszélni nem tudtam vele a nyelvi problémák végett, de ahogy pár sráccal beszélt nagyon szimpatikus lány. Még több kép a galériában!

Sajnos hamar eltelt a szombat. Vasárnap nem volt sok esemény délelőtt, ugyanis megáldotta az ég a pályát némi esővel. Fél 2 után indult újra az élet, de megérte várni. Újabb küzdelmek következtek és én csak bánkódtam, hogy már szombaton lemerítettem a kamerát. Az egyik motor szétdurrant a rajtvonalon és majdnem eltalált egy felém repülő darab.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Nagyon izgalmas és színvonalas versenyt láttam. Kicsit olyan érzés volt, mintha Santa Pod-ban lettem volna. Ebben közre játszott az angol Pipi, aki hihetetlenül kommentálta a versenyt saját nyelvén. Az egész eseményt tetőzte – amit volt szerencsém látni és hallani – ahogy az angol bírók, a startmarsal és a szervezők megköszönték a rendezvényt.

A többszörös Európa-bajnok Ian King a Top Fuel Bike kategória győztese 6.4 másodperces ideje és az elért 355 km/órás sebessége, valamin a Pro Stock kategóriában a svéd Európa-bajnok Ulf Ögge 7.2-es ideje ( 297,38 km/óra), és a Super Twin kategóriában nyerő Per Begston eredménye (7,0525 sec – 311,42 km/h) Európa egyik leggyorsabb dragbike pályái közé emelte Kunmadarast. Ezt nem mi mondjuk, ez az UEM szervezők mondták, és biztosítottak minket arról, hogy jövőre is lesz Európa-bajnokság.

Köszönöm mindenkinek akik létre hozták és részese lehettem ennek az eseménynek. Szívből gratulálok! Már biztos, hogy 2010-ben a dragbike kategóriák mellett már az autók is eljönnek Kunmadarasra, itt lesznek tehát a 8.000 lóerős Top Fuel Dragsterek is! UEM Dragbike európa-bajnoki futamok mellett FIA Dragster európa-bajnoki futamokkal nyitja az évet 2010-ben a Speed Riders MC! Jövőre találkozunk!dragbike eb09 019dragbike eb09 326dragbike eb09 327dragbike eb09 328dragbike eb09 348dragbike eb09 359

Páros motoros karkötők a CsamShopban

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük