fbpx

Chopper pizzavágó

Frankie Flood az épített motorokból merített ötletet, mikor megalkotta teljesen használható, ám egyedileg készített pizzavágóit. Ezeket a praktikus szerkezeteket hiába is keressük a háztartási boltban – áruk alapján olyan sznoboknak készülnek, akik aligha fognak pizzát vágni velük.

Frankie amerikai művész, a wisconsini egyetemen ékszerkészítést és fémmegmunkálást tanít. Szenvedélyesen készít olyan újszerű, funkcionális tárgyakat, amelyek megoldanak bizonyos problémákat. Mégis számára sokkal fontosabb maga a tárgy, mint az a bizonyos megoldandó feladat. A fémek feldolgozása közben minden eszközt bevet: préseli, marja, eloxálja, szinterezi az elkészült tárgyakat.

Akár egy motorépítő, aki számára a formák kitalálása mellett az elkészítés is hosszú napok-hónapok munkája, Franki Flood is rendkívül alapos munkát végez. Véleménye szerint az iparosodás kiölte a lelket a tárgyakból. Egyedi pizzavágóival be kívánja bizonyítani, hogy egy ilyen apró, mindennapi tárgy is közvetíthet értéket, nem úgy, mint a sorozatgyártott, tömegtermelt eszközök.

Ajánlom másoknak is
NaNa

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán, diplomamunkámat "A Magyarországon kapható motorkerékpármárkák image és a vásárlói attitűdök" címmel írtam. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

0 0 votes
A cikk értékelése

Subscribe
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x