fbpx

Csajokamotoron.hu Motoros Magazin

Motoros nők hírportálja

Berci Custom Choppers – Az Indian Larry motor elnyerte végső formáját

Indian Larry motorBiztosan emlékeztek az év eleji bemutatóra, melyben arról adtunk hírt, hogy a lábodi Paul Teutul Jr. egy egyedi, saját készítésű motorral kíván tisztelegni a tragikus körülmények között elhunyt példaképe, Indian Larry előtt.

A híresség stílusjegyeit magán viselő gép akkoriban még félkész állapotban volt, de mostanra végleg testet öltött az elképzelés, és befejeződött a 4-es számú projekt.

A nyár hipp-hopp elillant. Vírus jött, és sajnos még egy darabig marad is, de a felszabadult időt, aki csak tudja, kihasználja arra, hogy alkosson. Így tett Zsiga Berci is, akit hajt a vére, és a motorok iránti szenvedélye. Nem állt le nyáron sem, és befejezte negyedik motorját, mi több, a következő is készülőben van, de erről majd később esik szó.

A tavaszi projektzárás végül a tervek szerint még áprilisban megtörtént, és kigördülhetett a műhelyből a kész gép. A lázas – nem a COVID-tól persze – munka során a kormány, a lámpa, a váz, a kerekek, a motorblokk megkapták a megfelelő fényezést. A festetlen fém alkatrészek felületkezelésen estek át, és elkészült a fék, illetve az elektromos rendszer is.

bcc indian larry 2 03A motorblokk és a kipufogó hőálló, míg a többi alkatrész sima lakk fekete festékkel lett bevonva. A tank, az ülés alatti olajtartály imitáció – mely az összes elektromos részt és az akkumulátort rejti – és a felnik piros fényben tündökölnek, mely festék alá ezüst réteg is került, illetve a lakk alá csillogó por, aminek köszönhetően pompásan mutat a gép.

A motorhoz sisak is készült

Hogy teljessé váljon a szett, és Berci stílusos legyen motorja nyergében, egy hozzá illő, Indian Larry-s sisakot is készített, mellyel sokkal több munka volt, mint azt hitte volna a kezdetekkor. A tankon is alkalmazott festék és lakkozás alá itt csillámpor is került, továbbá az aranyfüst fóliából kialakított kérdőjel kialakítása is nagy odafigyelést igényelt.

bcc indian larry 2 12Ez a motívum a tankon is visszaköszön, így alkotva köteléket a bukósisak és a motor között. Persze, mint az összes, Berci által végzett művelet, ez is a sok próbálkozásnak, gyakorlásnak köszönhetően egyre szebb és kifinomultabb végeredményt hozott.

A fémes részletek polírozva, majd lakkozva lettek, hogy sokáig megőrizzék fényüket. A kezdeti elképzelés szerinti rendszámtáblát Berci túl soknak ítélte, így a lánccal körbefuttatott alkatrész helyére egy másik, sokkal szolidabb, immár az alkotó születési évszámával ellátott darab került.

bcc indian larry 2 14

Nyugodt szívvel mondhatjuk, hogy a mester elégedett lehet művével. Ez olyannyira így van, hogy arra a kérdésre, hogy megválna-e művétől, kategorikusan azt a választ adta, hogy nem. A témát tovább feszegetve persze kiderült, hogy van az a pénz, amiért mégis áruba bocsátaná, de konkrét ajánlat még nem érkezett.

Az üzletelés helyett Berci továbbra is szeretgeti alkotásait. Már épített nekik egy garázst is, mert az eddigi helyiség túlnépesedett. A következő projekt már úton van, és ha az elkészül, már azon sem kell gondolkodni, mi lesz a következő, mivel terv szinten arra is van elképzelése. A nagyobb garázs tehát indokolttá vált.

Néha persze kiszabadulnak az alkotások az utakra is, így az Indian Larry motort is megtekinthette a lábodi közönség. Eddig ez a legkedvesebb, elmondása szerint a legjobban sikerült motorja Bercinek, így büszkén feszített nyergében a próbakörök alatt, amiről egy rövid videót is láthattok itt.

Azt, hogy az 5-ös számú projekt milyen lesz, a következő BCC-ről szóló cikkünkben megtudhatod. Berci beindult, és nem állítja meg semmi. Izgatottan várjuk, hogy milyen különlegesség születik a kreatív kezek munkája során.

Ajánlom másoknak is

Lepd meg a szerelmed egy páros motoros karkötővel Valentin napra!

0 0 votes
A cikk értékelése
Subscribe
Visszajelzés

guest
1 Hozzászólás
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Vidék
2020 október 10. 20:59

Gartulálok ehhez az építéshez is! Alig találok szavakat. A Youtube földobta a másodikat is, fantasztikusan néz ki az is! Mivel nekem is hasonló kedvtelésem van, szeretnék konzultációt kérni a Mestertől, mert pár elképzelésem nagyon hasonló az övéhez, és nincs tapasztalatom még azokban. E-mail címem: [email protected]. Még talán egyszer egy személyes találkozás is összejöhet, mert nem vagyok a világvégén, csak Kaposfőn – jószerivel egy köpésre. Szóval tisztelettel megkérem egy konzultációra, először e-mailben. Motoros üdvözlettel: Vidék

1
0
Would love your thoughts, please comment.x