HírekMotorbemutatóMotorok

A Fantic világpremierje az EICMÁ-n: az új XEF 450 Rally és a 100%-ban olasz e-scooter koncepció

Fantic Motor 2022

A Fantic Motor részt vesz az ide, 78. EICMA 2021 kiállításon, számos újdonsággal a Caballero, Offroad, E-bike és E- Mobility termékcsaládok terén.

A Fantic által az EICMA 2021-en bemutatott két abszolút újdonság világpremierje mellett a jelen lévő többi termékcsaládról is számos újdonságot közölnek. A terep- és versenymotoroktól a Caballero termékcsaládon át az E-Bike-okon keresztül a városi mobilitásnak szentelt megoldásokig az E-Mobility termékekkel.

Nagy az érdeklődés a hivatalos csapatmotorok iránt is, amelyek uralták a terepversenyeket idén: a Fantic XX125, a 125-ös junior motokrossz világbajnok Hakon Osterhagen vezetésével; a Fantic XX250 2T, az EMX250-es motokrossz Európa-bajnokság győztese Nicholas Lapucci vezetésével és a Fantic XE 125 Enduro ifjúsági világbajnok Albin Norrbinnal. Csapatok és versenyzők vendégeskednek a standon az EICMA 2021 során.

FANTIC scooter; 100% ITALIAN

Az első bemutató egy olyan előzetes, amely a fenntartható mobilitás szegmensét érinti; az első Fantic elektromos scooter koncepció. Egy 100%-ban olasz jármű, amelyet Veneto és Emilia tartományban terveztek és építettek, E-Power motorral és inverterrel felszerelve, a Dellorto és az Energica együttműködéséből született cégtől.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

A 3 kW teljesítményű villanymotor háromféle konfigurációban képezhető le. A vásáron bemutatott koncepción kívül L1 és L3 (50ccm-nek és 125ccm-nek megfelelő) változatokat is terveznek. A 2200Wh lítium akkumulátorral lesz felszerelve, és egy második akkumulátorral is felszerelhető, így 4400 Wh kapacitást kap, ami több mint 100Km hatótávolságot garantál.

A járművet teljes egészében Olaszországban fogják gyártani, és a Motori Minarelli bolognai üzemeiben szerelik össze. Különös figyelmet fordítottak a környezeti fenntarthatóságra, a gyártási folyamatok során olyan építési technikákat választottak, amelyeknek alacsony a környezetre gyakorolt hatása. Az “erőforrás” egy Fantic alvázra van szerelve, amelynek rácsos váza öntött alumíniumból készült, nagy könnyedséggel és vezethetőséggel.

A biztonság és stabilitás garantált a 16 colos kerekeknek és az elöl 90/80-as, hátul 100/80-as abroncsoknak köszönhetően. A jellemzők kiegészítése: 220 mm-es (elöl) és 180 mm-es (hátul) tárcsafékek integrált fékezéssel, valamint 100 mm-es első és 85 mm-es felfüggesztés, amely a macskaköves utakon és a városi akadályokon a kényelem érzését nyújtja.

A városi mobilitás exponenciálisan folytatja fejlődési útját, és a Fantic egy olyan E-Scootert kínál a piacnak, amely lépést tart a korral. Az okostelefonon keresztül, egy erre a célra kifejlesztett alkalmazással kezelhető, és különböző kiegészítőkkel testre szabható: magas szélvédő, lábvédő, hátsó doboz és oldaltáskák.

E projektek célja egy minden szempontból versenyképes termék piacra dobása; versenyképes ár és csökkentett üzemeltetési költség, köszönhetően az alacsony karbantartási költségeknek (a jármű első ellenőrzése 10 000 km-nél), (a biztosítási költségek 50%-ának és az első 5 év bélyegilleték-mentességének Olaszországban), és mindenekelőtt a 100 km-enként kb. 1 eurós költségnek.

 

Lapozz a folytatáshoz!

Páros motoros karkötők a CsamShopban

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük