fbpx
CsajokMotoros csajok

Edina Race – idén kezdett egykerekezni és már stuntriding bemutatón is szerepelt – VIDEÓVAL!

Edina Race stuntridingIdén éppen 10 éve annak, hogy Rácz Edina elkezdett motorozni. Több sportmotoron és rengeteg megtett kilométeren keresztül vezetett el az út oda, hogy kipróbálja magát a stuntriding-ban is. Első bemutatóján Edina Race művésznéven jelent meg.

– Hogyan kezdődött nálad a motor-szerelem?

– 2011-ben kezdtem el motorozni. Abban az évben tettem le az A korlátlan vizsgát. Volt már korábban is jogosítványom 125 ccm-ig, de az annyira nem érdekelt. Miután megcsináltam 2011-ben a korlátlant, akkor már úgy voltam vele, hogy ha van jogsim, akkor szeretnék egy motort is. Így lett az első motorom egy Kawasaki ZX6(36)-R. Ez volt életem első motorja, ami váltós volt. Persze robogóm volt korábban, de az teljesen más.

Ezt később eladtam és vettem egy Suzuki GSX-R 600 K6-ot. Ez szerintem azoknak a csajoknak a legideálisabb, akik alacsonyabbak és gyorsasági motort szeretnének vezetni. Ennek a motornak a kialakítása annyira kényelmes… Én se vagyok túl magas, 165 cm vagyok és stabilan talpon leért a lábam erről a motorról bármilyen átalakítás nélkül.

Edina Race stuntriding

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Aztán ezt is eladtam és vettem a jelenlegi motoromat. Most egy Honda CBR 1000 RA-m van. Minden motoromat nagyon szerettem, ezt is nagyon szeretem.

– A motorozás is csak egy extrém sport neked vagy annál több? 

– Imádom az extrém sportokat. Szerencsés vagyok, mert elég sok mindent sikerült kipróbálnom. Minden érdekel, amiben van adrenalin és az se árt, ha benzinnel működik.

Nem tudom, hogy nekem a motorozás a hobbim, vagy a szerelmem. Valaki edzőterembe szeret járni, én motorozni szeretek (mondjuk szeretek edzőterembe is járni).
Edina Race stuntriding

– Mennyit motorozol általában? 

– Régen minden hétvége arról szólt, hogy menjünk motorozni. Mindegy hova, csak menjünk. Ez az utóbbi 2-3 évben kicsit alábbhagyott.

– Miért kezdtél el egykerekezni és hogy lett ebből versenyzés? 

– Életem első motorostalálkozóján, kb. 10 éve Gergely Sanyit láttam először életemben „Stuntolni”. Annyira megfogott, annyira jó volt a bemutatója, hogy akkor már gondolkoztam azon, hogy de jó lenne egyszer megtanulni legalább egykerekezni… imádtam és még most is imádom nézni, ahogy a srácok csinálják a nehezebbnél nehezebb gyakorlatokat.

Kívülről persze az látszik, hogy ez nem is olyan nehéz, mert annyira lazán és pontosan csinálnak mindent, viszont most tapasztalom folyamatosan, hogy ez a gyakorlatban nagyon nem egyszerű… szóval megtévesztő a látszat.

Visszatérve a miértre: az utcai motorral egyre ritkábban mentem, nem volt már bennem az a zsongás, mint régen. Közben kicsit több időm lett munkán kívül a szabadidőmben és már régi vágyam volt megtanulni egykerekezni, ezért idén vettem egy 125 ccm-es mocit. Ezzel Vátkai Zsombi mutatta meg, hogyan is kell elkezdeni mindezt. Így elkezdődött az aktív gyakorolás, mert hát fejben már nagyon jól ment…

 

Lapozz a folytatáshoz!

5 1 vote
A cikk értékelése

Irj cikket a Csajok a motoron oldalra!

NaNa

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Subscribe
Visszajelzés

guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x