fbpx
CsajokMotoros csajok

Duci Juciból vagány motoros nő

1264522202Éva harminc évvel ezelőtt, a hetvenes években kezdett motorozni. Annak idején egy 125-ös MZ-vel járta Európát. Bár idővel hatalmas súlyfeleslegre tett szert, a motorozás maradt örök hobby.

Talán azért is döntött végül a drasztikus fogyókúra mellett, hogy tovább folytathassa a motorozást. Ötven kilogramm súlyfelesleggel ugyanis már nem egyszerű felmászni a motorra. Egy idő után folyamatosan azon gondolkodott, hogy mit lehetne tenni és lépésről lépésre dolgozta ki saját fogyókúrás módszerét. Rengeteg jegyzetet készített, ráadásul egy sajátos mozgásterápiát is kitalált.

Aztán eltelt tíz év és eljött az az idő, amikor ki is próbálta a maga alkotta módszert. Fél év alatt 50 kg-tól sikerült megszabadulnia. Jelenleg aktívan motorozik, és  azon töri a fejét, hogy a kis enduro, a nagy BMW és a Honda mellé – vagy inkább helyett – beújít egyett a legújabb VT1300CXA chopperből. Persze csakis feketében.

– Nagyon boldog vagyok – nevet Éva. – Szinte senki nem ismer rám, újra be kell mutatkoznom mindenkinek. Úgy érzem végre megint nő vagyok, a szekrény mélyére zártam a régi nagymamás gönceimet és vásároltam egy nagy halom csinos ruhát. Egészen megváltozott az életem, pont ezért a módszeremet szeretném szabadalmaztatni, hogy mindenki megismerhesse.

Az étrend csupa természetes alapanyagot tartalmaz, sok zöldséget és gyümölcsöt, de társul hozzá egy növény is, amelyről egyelőre nem beszélhetek. Ez a növény a kertben is megterem, elősegíti a fogyást és ennek köszönhetem, hogy nem lóg a bőröm, feszes maradtam. Jelenleg 72 kiló vagyok, és boldog ember.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Éva tíz éve lakik a Balaton partján, a súlyfeleslege miatt azonban egyetlen egyszer sem járt a strandon. Megfogadta, hogy amint lefogyott, fürdőruhában és büszkén megy le a víz partjára. Ezt biztosan teljesíti, hiszen a fürdőruhát már télen megvásárolta és hogy ne feledkezzen meg róla, minden nap megtekinti a csinos darabot.

Éva csodálatos átalakulását sokan kétkedve figyelik. Dr. Halmy László, a Magyar Elhízástudományi Társaság elnöke azonban hihetetlenül szép eredménynek tartja a hölgy fogyását.

– Nem tudom, hogy milyen módszerrel sikerült neki. De azt hozzátenném, hogy korábban végeztünk egy kísérletet, amelyből az derült ki, hogy ha valaki éhezik, akkor is csak napi 30 dkg zsírtól tud megszabadulni – állítja a professzor, aki a feleségével, Halmy Eszterrel nemrég végzett el egy olyan kísérletsorozatot, amiből az is kiderült, hogy az elhízott emberek a szükségesnél nyolc százalékkal több zsírt és két százalékkal több fehérjét fogyasztanak. A szakember azt tanácsolja: egyszerűbb diétát válasszunk, hiszen minél egyszerűbb egy kúra, annál jobban betartható.

Éva profilja a fórumon

Pados Gyula a Táplálkozási Fórum elnöke azonban túlzottnak tartja a fél év alatt leadott ötven kilogramot. – Hetente fél, esetleg egy kilót ajánlatos fogyni, így fél év alatt maximum 25 kiló leadása az ideális – mondja lapunknak Dr. Pados Gyula. A főorvos szerint az ő felügyelete alatt sokan fogytak 60 kilót is, igaz: egy év alatt.

Ha valaki túl gyorsan szabadul meg a kilóktól, az később visszaüthet és elindulhat a jo-jo effektus, vagyis visszajöhetnek a kilók. A Táplálkozási Fórum elnöke szerint igazából egyetlen olyan betegség van az 1-2 százalékban előforduló hormonális okok mellett, ami meggátolhatja a fogyást.

– Ha valakinek a pajzsmirigye elégtelenül működik, lelassul az anyagcseréje. De ez ma már egy laborvizsgálattal kideríthető és pajzsmirigy hormonnal korrigálható, így ezek az emberek is képesek lehetnek a tartós fogyásra – magyarázza a főorvos.

0 0 votes
A cikk értékelése

Irj cikket a Csajok a motoron oldalra!

NaNa

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Subscribe
Visszajelzés

guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x