fbpx

Edina Race – idén kezdett egykerekezni és már stuntriding bemutatón is szerepelt – VIDEÓVAL!

Edina Race stuntriding

– OK, megtanultál egykerekezni, de ebből nem következik egyenesen a stuntriding… 

– A Stuntot idén februárban kezdtem a 125 ccm-es mocival. Nagyon nagy kihívásnak találom már magát az egykerekezés megtanulását is. Ezzel a pici motorral is nagyon nehéz.

Közben pár hónapja, júliusban motort váltottam és jelenleg egy Kawasaki ZX-6(36)R-el gyakorlok. Ezt a motort is nagyon szeretem.

– Mit ad neked a stuntriding? 

Talán most érzem a Stunt gyakorlásban újra azt a zsongást, mint anno az utcai motorozásnál éreztem. Ha tehetném, sokkal többet gyakorolnék. Egy kicsit ezzel kapcsolatban azt sajnálom, hogy nem kezdtem el évekkel előbb a Stuntot. De talán minden pont akkor jó, amikor megtörténik.

– Kitől tanulod a trükköket? 

– Nagyon sokat köszönhetek Dér Gabesznak. Mondjuk úgy, hogy Ő az „edzőm/tanárom”.

– Tervezed,  hogy később versenyeken is elindulsz ebben a szakágban? 

– A versenyzéshez még nagyon nagyon sokat kell gyakorolnom. Jelenleg a magyarországi stunt versenyeken sportbíróként vagyok jelen, de talán az egyik hosszú távú célom az lenne, hogy részt vegyek stunt versenyen én is, mint versenyző.

Edina Race stuntriding

– Úgy tudom, azért már nagy közönség előtt is bemutattad a tudásod…

– Idén szeptemberben Mezőberényben volt életem első bemutatója. Mezőberénybe az ország minden részéről érkeznek stuntosok erre az országos motoros eseményre… itt minden évben rengeteg ember és jó hangulat van. Magyon jó érzés volt, hogy azokkal lehetett az első bemutatóm, akikre felnézek ebben a sportban. Úgy érzem, hogy nem is kezdhettem volna jobb helyen az első bemutatóm.

– Mik a jövőbeli terveid ezzel a tudással? 

– Szeretnék sokkal többet fejlődni, több trükköt megtanulni, például a driftet is. Még sokat kell gyakorolnom, de bízok benne, hogy lesz még lehetőségem a jövőben más rendezvényeken is megmutatni motoros tudásom és remélem lesznek szponzoraim is.

– Esetleg tervezed még valami más motoros műfajban is megmérettetni magad?

– Egyelőre ez is nagy kihívás nekem, hogy itt elérjem a céljaim, hogy több trükköt megtanuljak és legyenek majd bemutatóim is. Nagyon sok idő és energia kell hozzá. Emellett fizikailag is jól kell bírni, mert a motort meg kell tartani minden helyzetben. Ezért a sok gyakorlás mellett erősödnöm is kell még úgy érzem.

– Egyáltalán próbáltál már krosszozni, gyorsulni, endurozni, pályázni? Melyikkel milyen tapasztalataid vannak, melyik a kedvenced? 

Sajnos nem próbáltam ki más műfajt, pedig nagyon szeretném kipróbálni a krosszt is és az endúrózást is. Eddig még nem volt rá lehetőségem, de ha egyszer lesz rá alkalmam, biztos nem mondok nemet. Ha tehetném minden motor stílusból lenne legalább egy a garázsomban. Ezt jó lenne egyszer elérni.

Edina Race stuntriding

– A családod mit szól hozzá? A motorozáshoz is a stunridignhoz meg pláne? 

– A Húgom is motorozik, úgyhogy a motorozáshoz hozzászokott a családom, a stuntridingről pedig csak képeket és egy-két videót láttak. Azt hiszem egyelőre jobb, ha nem látják élőben, hogy mit csinálok.

– Mennyire érzed veszélyesnek. Volt-e már belőle baleseted? 

– Elég veszélyes sport, talán ezért is csinálják olyan kevesen. A motor sérült már meg, de nekem szerencsére nem lett semmi bajom. Sajnos tényleg elég kevés azok létszáma akik Stuntolnak. Jó lenne, ha sokkal többen lennénk.

 

Lapozz a folytatáshoz!

Ajánlom másoknak is

Irj cikket a Csajok a motoron oldalra!

NaNa

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

5 1 vote
A cikk értékelése

Subscribe
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x