CsajokMotoros csajok

Anett(ka): Sokszor hiányzik a motorozás

anettka mocivalA motorozást édesapám szerettette meg velem még gyerekkoromban. Mivel falun laktunk bármikor kimehettünk a határba gyakorolgatni.

Egy Yamaha DT-je volt akkor, amiről csak akkor ért le a lábam, ha édesapám felült mögém. De ő ha tehette és volt rá lehetőség igyekezett belőlem jó vezetőt nevelni! Akkor még nem sejtette, hogy ez később milyen következményekkel jár.

Miután kénytelen volt eladni a motort, egy robogó került hozzánk, amit párszor elkötöttem, ha nem voltak otthon a szülők, de annyira nem merítette ki a kíváncsiságomat!

Jó pár évig nem került a közelembe semmiféle motor, de amikor a faluban megrendezték az első motoros találkozót, eljött a vég!

anettka csamÚjra fellángolt bennem valami. Belekerültem egy baráti társaságba, akikkel ezután együtt mentünk nyaranta más találkozókra is. A fiúk megengedték, hogy kipróbáljam a motorjaikat, és haverként kezeltek. Nem volt visszaút, megcsapott a benzingőz.

Itt kerültem össze a férjemmel, igazából ő volt az, aki megadta a végső lökést. Akkoriban egy fekete MZ-je volt, amit hiába imádtam, sosem vezethettem, és ő is igyekezett megszabadulni tőle, mert mindig javítania kellett. Majd vett egy sportmotort, én meg már kezdtem nagyon unni a Motoros Bögre szerepet, és vágytam rá, hogy én vezethessem a vasat.

Édesanyámnak köszönhetően hozzájutottam első motoromhoz, ami apuval közös volt. Így kerültem össze a Szerelmemmel: Yamaha Drag Star 250.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Imádtam a motort, letettem a jogsit, és végre mehettem szabadon, önfeledten, egyedül az utakon. Annyira élveztem minden pillanatát a motorozásnak, hiszen már nagyon vártam erre az önállóságra. Pesten kezdtem el dolgozni. Volt, hogy egész nyáron a Draggal jártam, persze egy titkárnő mocival jár melózni, hát többeknek tátva maradt a szája.

Számos találkozó és túra élménye lett a mienk a mocimmal, és nagyon fájt, hogy el kellett adnom, de szükségünk volt a pénzre a házunkhoz. Már csak a férjemnek a TRX-e volt a háztartásban, azzal nem sokat mentem, mivel a korlátozott jogsim nem elég rá, és hát elég durva egy gép volt. Idén már neki sem volt motorja. Mikor megfogant a lányunk úgy döntött eladja a Gépet, úgyis kell az ára, valamint a fenntartása is sok volt már.

anettka csamliliSokszor hiányzik mindkettőnknek a motorozás, de kárpótol minket Lili lányunk, akinek biztosan lesz egy frankó műanyag mocija, amire büszkén felragaszthatom majd a Csajok a Motoron matricámat!  Igyekszem majd megszerettetni vele a motorozást – apja akárhogy is félt.

Nem kell majd törnöm magam az biztos, hiszen a pocakomban először egy motor beindulásának hangjára mozdult meg! Vagány mocis csajszi lesz belőle!

Üdv Mindenkinek!

Anett(ka)

 

Irj cikket a Csajok a motoron oldalra!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük