fbpx
CsajokMotoros csajok

Edina Race – idén kezdett egykerekezni és már stuntriding bemutatón is szerepelt – VIDEÓVAL!

Edina Race stuntriding

– Szerinted miért vannak olyan kevesen a motoros kaszkadőrök Magyarországon? 

– Ez a sport amellett, hogy veszélyes, tele van nehézségekkel és kihívással… egyedül nem szabad gyakorolni. Mindig jó ha van ismerős, mert ha baj van, akkor tud segíteni.

A gyakorlásra alkalmas hely is kevés sajnos, mert egy-egy bemutatón az a jó, ha hangos a kipufogó, de ha gyakorlásról van szó a hangos motort nem díjazzák a lakók. És az aszfalt minősége se mindegy. Hepehupás, kátyús, szűk betonút nem megfelelő a gyakorlásra.

Ha nem rendszámos a motor, akkor szállítani kell és általában utazni kell azért, hogy gyakorolni lehessen. Főleg itt Pesten.

– A tesód nem akarta kipróbálni az egykerekezést? 

– A Húgom is gyakorolt a motorommal, egykerekezni is tud, de őt annyira nem vonzza a Stunt, hogy időt fektessen bele. Valamint az élete, érdeklődése más irányba indította el. Utcán természetesen motorozunk még, de egyre ritkábban. Azért sokszor együtt megyünk motorozni.

Edina Race stuntriding

– Mennyire nehéz sport ez egy nőnek?

– Nagyon nehéz sportnak tartom. Sokszor olyan lehetetlennek tűnik egy egy trükk. Már csak az is, hogy alapjáraton megmarad a motor egykeréken. Elsősorban fejben kell leküzdeni a korlátokat, ahhoz hogy egy-egy trükk megvalósítható legyen.

– Ajánlanád-e más csajoknak is a kipróbálását?

Igen, szerintem jó lenne, ha lenne több csaj ebben a sportágban is. De az is jó lenne, ha több pasi is csinálná, mert elég kevés a magyarországi stuntos, szóval buzdítom a pasikat is arra, hogy próbálják ki ezt a sportot.

Olyan jó nézni, hogy Amerikában mennyi ügyes csaj tud Stuntolni/egykerekezni. Szeretnék legalább olyan jó lenni, mint ők. Jó lenne, ha itt Magyarországon is sok csaj csinálná ezt.

Jelenleg én vagyok az egyetlen csaj, aki aktívan gyakorol. Korábban volt egy lány aki versenyszerűen csinálta, de ő azóta abbahagyta.

Lelkes Réka stuntriding versenyző

– Milyen motorral érdemes nekikezdeni a gyakorlásnak? 

– Minden motorral lehet egykerekezni, még egy robogóval is. Egyébként a legtöbben a Kawasakit tartják erre a legalkalmasabbnak.

– Mennyire nagy az anyagi befektetés ebben a sportban? 

– Egy kifejezetten stuntra átalakított motornál a karbantartás nagyon fontos. Sajnos, aki nem ért a motorhoz (sajnos én sem), szóval aki nem tudja maga szerelni a motorját, annak költségesebb, mert az alkatrészekkel együtt a szerelésnek is díja van. Mindenképp kell egy jó szerelő is, hogy jó legyen a motor. Ezért is szeretnék később szponzorokat is, és hogy több idő jusson a gyakorlásra.

Edina Race stuntriding

– Mennyi időt tudsz gyakorlásra fordítani?

– Mikor még jobb idő volt akkor hetente háromszor-négyszer jártam ki gyakorolni. Most, hogy már hidegebb van és korán sötétedik, sajnos már csak hétvégén tudok kimenni. Viszont a többi motorsporttal ellentétben itt az a szerencse, hogy ha nem esik az eső és nincs fagypont alatt a hőmérséklet, de még süt a nap, akkor lehet gyakorolni.

– Kinek ajánlod a stuntridingot? 

– Ezt a sportot azoknak ajánlom, akik szeretik az adrenalint, az izgalmat, a kihívásokat és elég kitartóak tudnak lenni.

Irj cikket a Csajok a motoron oldalra!

NaNa

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

5 1 vote
A cikk értékelése
Subscribe
Visszajelzés

guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x