HírekMotorbemutatóMotorok

Elektromos Harley-Davidson: Project LiveWire

Harley-Davidson Project LiveWireA jövő héttől kezdődően vásárlóközpontú termékfejlesztési filozófiájához hűen Amerika-szerte válogatott felhasználók próbálhatják majd ki a tegnap bemutatott motort és mondhatnak róla véleményt, hogy a Harley-Davidson milyen irányban haladjon legelső elektromos motorkerékpárja fejlesztésében.

A motor még nem vásárolható meg, a LiveWire projekt kifejezetten a motorosok elvárásainak feltérképezésére szolgál az elektromos Harley-Davidson motorkerékpárral kapcsolatban.

„Amerikára mindig is jellemző volt, hogy folyton újraértelmezte saját magát”, mondta Matt Levatich, a Harley-Davidson Motor Company elnöke és ügyvezető igazgatója. „Amerikához hasonlóan a Harley-Davidson is eddigi története során többször új értelmet adott a motorozásnak, miközben a fejlesztésbeli lépéseket a vásárlóira alapozta. A LiveWire Projekt vásárlóink véleményére alapozó újabb izgalmas kezdeményezés.”

A LiveWire Projekt a hagyományokra építve hívja a bikereket tesztvezetésre, amely során elmondhatják a véleményüket, illetve többet is megtudhatnak e motorkerékpár történetéről. A csupán leendő motorosok is érezhetik a LiveWire modell átütő erejét a motorozás élményét nyújtó Jumpstart nevű szimulátoron.

A 66-os úton

A 2014-es USA-túra, amelynek az első állomása a 66-os út végigmotorozása lesz, több mint 30 Harley-Davidson kereskedést látogat végig még ebben az évben. 2015-ben a LiveWire folytatja bemutatkozását az USA-ban, majd Kanadában és Európában.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Tudod, mikor és miért épült a legendás 66-os út?

„Ez azokon a közelmúltbeli sikereken alapul, amelyeket a Harley-Davidson önmaga folyamatos átértelmezésével ért el.”, mondta Levatich. „Mindössze néhány év leforgása alatt elértük azt, hogy egy egyre változatosabb közönséget sikerül kiszolgálnunk, és ezalatt folyamatosan fejlesztettük a termékfejlesztéssel és gyártással kapcsolatos elgondolásainkat. Ennek olyan élvonalbeli termékskála lett az eredménye, mint a nemrégiben piacra bocsátott Rushmore, Street 500 és 750 motorok, és most a LiveWire Projekt.”

Az izgalmas új modell a cég stílusbeli hagyományát ötvözi a legújabb technológiával, újraértelmezve ezáltal a jellegzetes Harley-Davidsonos megjelenést, hangot és érzést. „A LiveWire Projekt sokkal inkább hasonlít az első elektromos gitárra, mint egy elektromos autóra”, mondta Mark-Hansd Richer, a Harley-Davidson Motor Company főigazgatója és marketing vezérigazgató-helyettese. „Ez az egyéniség és a jellegzetes stílus kifejezése, azzal a különbséggel, hogy ez egy elektromos modell. A LiveWire Projekt mind cégként, mind márkaként egy igen nagy lépés a részünkről.”

Az utazás ezen a motoron a zsigerekig hatol, a gyorsulása gumiszaggató, a hangja pedig összetéveszthetetlenül Harley. „A hangja páratlan borzongással tölti meg a levegőt”, mondta Richer. „Gondolj csak egy repülőgép-anyahajóról felszálló vadászgépre. A LiveWire hangját úgy tervezték, hogy elüssön a piacon található belsőégésű és más elektromos motorkerékpárokétól.”

Azt, hogy hosszú távon a LiveWire-t milyen feltételekkel lehet majd megvásárolni a kereskedésekben, nagyban függ attól, hogy a motorosok milyen tapasztalatokat szereznek róla a Project LiveWire Experience túra során. „Bármit is doobunk piacra, azzal kompromisszumokat nem ismerő utazási élményt tudunk adni, és ez annak köszönhető, hogy számunkra a legfontosabb az, amit a vásárlóink mondanak nekünk”, mondta Richer.

„Tekintve, hogy az elektromos járművek technológiája rohamosan fejlődik, nagy izgalommal nézünk az elé, hogy a Project LiveWire Experience segítségével mindent megtudhassunk arról, mitől lehet valamit sikeres egy ilyen folyamatosan fejlődő piacon.”

A motorozás nyújtotta legnagyobb élmény a természet felfedezése, ezért a Harley-Davidson a környezetünk megóvásának szellemében tervezi stratégiáját. „A környezetünk, ahol motorozunk, mindannyiunk számára egyaránt fontos”, mondta Levatich.

„A LiveWire Projekt része annak az erőfeszítésnek, hogy az elkövetkező generációk számára is megóvjuk és újjá varázsoljuk a motorozás nyújtotta szabadságot. Egy 111 éves történettel rendelkező cégként generációs távlatokban gondolkodunk arról a környezetről, amelyben az elkövetkező 111 évben is fogunk motorozni.”

 

Páros motoros karkötők a CsamShopban

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük