fbpx

A motorosok megváltoztak

71. EICMA - A motorosok megváltoztak - Motorcyclists have changedMár másnak is feltűnt, hogy a sztereotípiákban szereplő fekete bőrdzsekis, szakállas, tetovált bikerek világa leáldozóban van. Akik szép csendben átveszik a helyüket, azok a nők.

“A motorosok megváltoztak” ezzel a szlogennel kezdték már jó korán reklámozni a 2013-as, 71. Nemzetközi Motorkerékpár Szakkiállítást, a milánói EICMÁ-t. A világ egyik legjelentősebb motoros rendezvényét ebben az évben november 5-10. között rendezik meg.

Ahogy a rendezvény plakátja is sugallja, marad a klasszikus kép, ami a motorosokat erősnek és lenyűgözőnek mutatja, de ugyanakkor ez a kép kibővült egy kicsit: mára a motorosok kifinomultak és egyszerűek is.

Annak, hogy idén egy női modellre esett a választás sok oka van. Csak az egyik ezek közül az, hogy nők is egyre gyakrabban választják a motorkerékpárt közlekedési eszköznek, sporteszköznek vagy hobbijuk tárgyának, ezáltal a motoros társadalom szerves részét képezik.

Másrészt viszont a szervezők ezzel a plakáttal azt is szeretnék üzenni, hogy a motorozás biztonságos, a motorosokban van felelősségérzet és tudatosság, vagyis egy igencsak megnyugtató kapcsolat létezik a motor és a sofőrje között. A képen a kisgyerek is ezt az üzenetet támasztja alá, hogy a motorosoknak nem célja, hogy fejvesztve rohanjanak a halálba, hanem igenis képesek felelősséggel gondolkodni az utakon.

A fotó tehát szándékosan tartalmaz olyan elemeket, amelyek minden motorost megérintenek. Példázza a legújabb trendeket, de közben felhívja a figyelmet arra is, hogy milyen fontos a biztonságos felszerelés motorozás közben.

A motorosok tehát megváltoztak. Mára már nemcsak sok nő, hanem sok anya is motorozik, és ez kihatással van a jövő motoros nemzedékeire.

Ajánlom másoknak is
NaNa

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

0 0 votes
A cikk értékelése
Subscribe
Visszajelzés

guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x