HírekKultúraMotoros zene

Wendy O. Williams, a shock-rock királynője

wendy o williams plasmaticsA szőke hölgyemény felbolygatta a rockvilágot a ’80-as években. A polgárpukkasztó, túlfűtött szexualitással átitatott koncertjein ezrek tomboltak.

Wendy O. Williams és együttese, a Plasmatics, nemcsak egyszerűen radikális zenekar volt, hanem sokkal inkább egy jelenség, amely megelőzte a korát. A Plasmatics volt az első banda, amely a punk és a metál zene szintézisét adta. Wendy vezette be az irokéz frizurát az amerikai pop kultúrába.

A Plasmatics felbukkanása egyfajta támadás volt a képmutató fogyasztói társadalom, a férfiak uralta kulturális- és zenei világ, valamint a hatalmi elit ellen. Wendy tulajdonképpen azt a bizonyos „középső ujj” szerepét töltötte be, amely bemutatott a reklámok gyönyörétől elbutult, komformista társadalomnak. Megjelenése, színpadi akciói megdöbbentették a konzervatív rétegeket.

A fellépéseit hatalmas felhajtás és médiavisszhang kísérte. A koncertjein a tömeges fogyasztás ikonjait szimbolizáló tárgyakat semmisítette meg: TV-ket tört össze, autókat robbantott fel, gitárokat fűrészelt szét. Az irokéz frizurás, láncfűrésszel hadonászó, a testét sokszor csak borotvahabbal eltakaró amazon látványa valósággal sokkolta az embereket.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Wendy 1949-ben született a New York állambeli Websterben. Tizenhat évesen kimaradt az iskolából, stoppal bejárta az Államokat, és Európa egyes részeit. Dolgozott makrobiotikus szakácsként, életmentőként, de sztriptíz táncosnőként is.1977-ben jelentkezett Rod Swenson hirdetésére, aki egy ellen-kulturális színházat működtetett New York-ban.

wendy o williams

Swenson – aki a későbbiekben Wendy élete párja lett – hírhedt figurája volt a helyi underground művészeti életnek. Többek között a The Ramones-t is menedzselte. Wendy köré zenekart szervezett, The Plasmatics néven. A banda első koncertjét a híres CBGB’s-ben adta.

 

Nincs még vége, lapozz!

Páros motoros karkötők a CsamShopban

Rácz Edina

A tanítóképző főiskola elvégzése és a Nők Lapjánál töltött gyakornoki év után 2010-2019 között volt a Csajokamotoron.hu újságírója.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük