fbpx
HírekKultúraMotoros zene

Wendy O. Williams, a shock-rock királynője

wendy o williams

A Plasmatics a kezdetektől fogva zajos sikert aratott, olyannyira, hogy néhány éjszakai TV show-ba is bekerültek. 1979. november 16-a történelmi dátumnak számít, ami Wendy nevéhez fűződik. Ez volt az első alkalom, hogy valaki élő koncert közben felrobbantott egy autót a színpadon. 1980-ban a zenekar koncertjét a londoni városi tanács betiltotta.

wendy o williams 3A következő évben Wendy-t többször feljelentették a hatóságok. Milwaukee-ban a rendőrök koncert közben úgy összeverték, hogy kórházba, onnan pedig a fogdába került. A vád: színpadi obszcenitás és hivatalos személy elleni erőszak volt. Állítólag egy kalapáccsal imitált nemi aktust.

1982-ben a Coup d’Etat album hozta meg számára az igazi áttörést, rajta a The Damned című dallal. A videoklipet az MTV is leadta. Wendy az összes veszélyes jelenetet önmaga játszotta végig. Soha, egyetlen klipjében nem alkalmazott dublőrt, így az It’s My Life című dal videójában sem, ahol a száguldó autóból mászott fel egy kisrepülőről leeresztett kötéllétrára. Ez a dal az 1984-es W.O.W. albumon található, ami Wendy legnagyobb sikere lett, és a Kiss együttes producerkedése mellett készült.

A hölgyeményt Grammy-díjra jelölték a Legjobb Rockénekesnő kategóriában. Ekkoriban már olyan sztárokkal turnézott együtt, mint a Motörhead vagy a Kiss. A következő évben a Rocky Horror Picture Show színházi változatában kapott főszerepet. A film világába is belekóstolt: a Reform School Girls című mozi sztárja lett, de szerepet kapott a MacGyver sorozat pár epizódjában.

Wendy és a Plasmaics utolsó turnéja 1988. novemberében fejeződött be, ezután visszavonult és állatvédőként dolgozott. A világból kiábrándulva, 1998-ban öngyilkosságot követett el, fejbe lőtte magát. Egy örök lázadó ment el, de legendája örökké élni fog.

wendy o williams 4

CsamShop motoros pólók 2023 május

Peyton

Rácz Edina

A tanítóképző főiskola elvégzése és a Nők Lapjánál töltött gyakornoki év után 2010-2019 között volt a Csajokamotoron.hu újságírója.

0 0 votes
A cikk értékelése
Subscribe
Visszajelzés

guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x