HírekKultúraMotoros zene

Brody Dalle az örök lázadó

altA punk rock e tehetséges képviselője, Brody Dalle, a The Distillers együttes alapítója, már hat évesen bebizonyította, nem lesz olyan, mint mások.

A dögös leányzó élettörténetéből világosan látszik, hogy sokszor a rossz családi körülmények, a menekülés valamilyen közösséghez, irányzathoz, szükséges a leendő sztár megszületéséhez.

Sokan csak a csillogást látják, de ezért meg kell fizetnie mindenkinek a vámot, amit az élet szab ki rá. Így történt ez Bree Leslie Pucilowskival is, a későbbi Brody-val.

Az ausztráliai Melbourne-ben látta meg a napvilágot a kislány 1979. január 1-jén. Az anyja kirúgta az apját, majd később újra megházasodott és Brody-nak született egy testvére. Kirekesztettnek érezte magát az ifjú punk, és az utcákat járta. Anyjával össze is verekedtek, nem tűrték meg egymást. Rendszeresen kimaradt az iskolákból, melyeket azért sem tűrt, mert katolikus intézmények voltak.

Az ominózus esetről, mely hat évesen történt, így nyilatkozott Brody a Magyar Taraj Fanzine-nak, a 2001-es budapesti koncertjük után: „A picsába a katolikus iskolákkal! Az elnyomás legdurvább formája volt, amit valaha is megtapasztalhattam. Nem bírtak tolerálni, mert a gondolkodásmódom mindig is a bevett normák elutasítását jelentette. Az egész azzal a tortával kezdődött. Az egyik gyereknek születésnapja volt, és behozták a szülei a tortáját, én meg beleléptem, széttapostam az egészet, amivel aztán teljesen elvágtam magam, hat évesen. Mindenki utált engem a nyomorult torta miatt…”

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Az a fránya torta! Tini korában elkezdett drogozni, és a folyamatos lógásai, egyéb dolgai miatt ki akarták rúgni az éppen aktuális iskolából, ahová járnia kellett volna. Viszont, az a beszólása egyik tanárának, hogy honnan tudja, Isten létezik-e, hiszen valós dolognak állítja be, végleg eldöntötte a kérdést, kicsapták.

Időközben megismerkedett a helyi punkokkal, tizenhárom évesen elkezdett gitározni. Az első számot a Hole-tól tanulta meg. Tizenöt éves kora körül megalapította az első zenekarát, a Sourpuss-t.

Majd tizenhat évesen utolérte a szerelem, amiért Amerikába költözött. A Rancid zenekar Ausztráliában koncertezett, és a frontember Tim Armstrong beleszeretett Brody-ba. A kölcsönös lángolás eredményeképpen a hölgyemény Amerikába ment Tim-el, és összeházasodtak 1996-ban. „… soha nem akartam Amerikába költözni. Csakis azért mentem oda, hogy együtt lehessek a lelki társammal, a legjobb barátommal, a szerelmemmel.” Hét évig laktak Silverlak-ben.

 

Lapozz a folytatáshoz!

Páros motoros karkötők a CsamShopban

Rácz Edina

A tanítóképző főiskola elvégzése és a Nők Lapjánál töltött gyakornoki év után 2010-2019 között volt a Csajokamotoron.hu újságírója.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük