fbpx
Impact-Site-Verification: -1707407557
HírekKultúraMotoros zene

Búcsúzzunk Pick Robitól, a MotorosHang.hu rádió atyjától

Nyugodj Békében Pick Robi2010-ben egy véletlen folytán kerültem be a MotorosHang.hu Rádió szerkesztőségébe és ismerkedtem meg Pick Robival, a rádió kitalálójával. Most pedig búcsúzunk tőle. Fuck COVID!

Egyelőre még nem tértem magamhoz az első sokkból, így nem is tudom, mit lehet ilyenkor írni. Nem, nincs rendben az sem, hogy idős embereket elvisz egy vírus, amely amúgy egy éve befolyásolja a világ minden emberének életét. De az végképp nincs rendben, hogy fiatal, életerős, családos embereket is magával ragad.

Sajnos tegnap hajnalban ismét egy jó emberrel, egy nagy muzsikussal lettünk szegényebbek.

Pick Robi elsősorban zenész volt, így a Muzsikus Rádió létrehozása kézenfekvő volt tőle. A rádióban olyan zenészeket és olyan zenéket szeretett volna megszólaltatni és megismertetni a nagyközönséggel, amelyeket ő maga is nagyra értékelt.

Hogy a MotorosHang.hu rádió ötlete honnan jött neki, arra már nem emlékszem. Azt tudom, hogy Robi nem motorozott, de hogy a rádió hiteles és értékes tartalmakat biztosítson, hiteles és értékes embereket gyűjtött maga köré a motoros világból a műsorok készítésére.

Még úgy is, hogy addigra már vagy 15 éve dolgoztam motoros újságíróként és mozogtam motoros körökben, számos fontos emberrel ismerkedtem meg a rádiónak köszönhetően. Ott találkoztam először Szimivel és Doki papával is, de az én ismeretségeim révén is születtek új kapcsolatok.

A rádió stúdiója az Ajtósi Dürer soron működött akkor – mellesleg állandó pénzhiánnyal küszködve – de Robi fontosnak tartotta, hogy a fontosabb, nagyobb rendezvényekről élő tudósítás is készüljön. Nagy buli volt, amikor a Budapest Motor Fesztiválra kitelepülve készültek sorban az interjúk a kiállítókkal és a csarnokokban folyamatosan lehetett hallgatni a műsort.

Mindössze egy évet töltöttem a rádiónál műsorvezetőként. Minden hétfőn motoros nőkkel beszélgettem a Csajok a motoron című műsorban. Miután nálunk is megszülettek a gyerekek, már főleg csak a közösségi médiában kommunikáltunk Robival.

Most pedig már ott sem láthatom többet. Egyszerűen hihetetlen.

Nyugodj békében PickRobi! 🙁

5 1 vote
A cikk értékelése

Csajok a motoron kötött sapka bojttal és hímzett logóval

NaNa

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Subscribe
Visszajelzés

guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x