HírekKultúraMotoros zene

Milliókért árverezik Kurt Cobain cuccait

kurt cobain nirvanaOktóber végén, New Yorkban kerül sor arra az árverésre, a Julien’s Aukciósházban, melynek során Kurt Cobain-nek, a Nirvana elhunyt frontemberének olajzöld kardigánja, illetve Fender-gitárja is kalapács alá kerül.

A legendás Nirvana zenekar énekese, Kurt Cobain 1994-ben vetett véget életének, 27 évesen, s egy évvel azelőtt, az 1993-as MTV Unplugged-fellépésén viselte a zenész a bizonyos kardigánt, amit most el fognak árverezni.

A Julien’s Aukciósház kínálatában szerepel még Cobain Fender-gitárja, amellyel az együttes In Utero turnéján játszott. A balkezes gitár egyébként 1993-ban készült és sokáig volt a Rock n Roll Hírességek csarnokában.

És akkor beszéljünk a piszkos anyagiakról! Az aukciósház reményei szerint, a gitár 300-500 ezer dollárért (90-150 millió forint), a kardigán pedig 200-300 ezer dollárért (60-90 millió forint) talál majd boldog tulajdonosára.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Az aukciósház kétnapos (október 25-26.) árverésének tematikája kifejezetten a rock relikviákról fog szólni, s Kurt Cobain tárgyain túl, olyan dolgok kerülnek a kalapács alá, mint például Bruce Springsteen, Eric Clapton, Bob Dylan kéziratos dalszövegei.

700 kikiáltási tárgy közül választhatnak az érdeklődők, köztük a Beatles, Madonna, Elton John, a Queen, Elvis Presley, Janis Joplin relikviái is.

Az biztos, hogy ezeket a tárgyakat olyanok veszik meg, akiknek egyrészt olyan mély a pénzzsebük, hogy tudnak eléggé mélyre nyúlni, ugyanakkor fanatikusnak kell lenni ahhoz, hogy egy más által viselt – lásd pulcsit – valaki milliókért megvegyen és harcoljon érte az árverésen…

Ha lenne rá lehetőséged és pénzed, megvennéd az elhunyt sztárok cuccait?

Forrás: mult-kor.hu
Fotó: Rolling Stone

Páros motoros karkötők a CsamShopban

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük