HírekKultúraMotoros zene

Új helyszínen a Zorall Sörolimpia

altIdén augusztusban, a balatonszemesi Vadvirág Kempingben várja a Zorall zenekar a bulizni vágyókat.

Az együttessel a kisújszállási koncertjükön találkoztunk, március 23-án. És ha már ott voltunk, Hangyával az idei sörolimpiáról beszélgettünk.

Hogyan esett a választás Balatonszemesre?

─ Évek óta nézegetjük a lehetőségeket. Megyert kinőttük egy kicsit, és a tisztálkodási lehetőségek is szűkösek voltak. Kaptunk egy meghívást Balatonszemes részéről, és most éltünk vele. Egyébként, érdekesség, hogy a legelső Zorall-táborunk Szemesen volt. Na, meg a Balaton part, önmagáért beszél… És, ha már írtunk róla egy dalt, a Déli partokat…

…akkor „…jöhettek velem, ha akartok, ahova tartok, a Déli-partok”… Új helyszín, új program lehetőségek… De azért a régiekből is marad, igaz?

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

─ Ami eddig működött, az most is fog. A motoros felvonulások, túrák, melyeket a Honda Shadow Owners Club fog szervezni. Lesz Bazi Nagy Zorall Lagzi. A kéklámpás motorosok közül, akik rendőrökből, mentősökből, tűzoltókból állnak, két pár is össze fog házasodni. Tavaly nagyon bejött a kívánság lámpás eregetés. Azt hiszem, körülbelül ötven lámpást vettünk, így első próbálkozásra. Pont egy héttel a tavalyi sörolimpia előtt voltam egy esküvőn, és ott láttam az eregetést. Nagyon megtetszett! De, most ez a Balaton fölött még látványosabb lesz. És még sok ilyen apróságot szeretnénk, folyamatosan ötletelünk. A játékokat nagyon komolyan vesszük. Sok segítségünk van, minden szinten. Szerencsére találtunk egy nagyon jó, potenciális szponzort, aki miatt egyébként is mertünk ekkorát lépni.

Nagyon sok együttest hívtatok meg. Több színpad is lesz?

─ Igen, lesz nagy-, kicsi- és vízi színpad. 66 zenekar fog játszani a közönségnek. A vízi színpadról fog nappal közvetíteni a Rock Rádió, és az akusztikus programokat is oda tesszük, mint a Macskajajt. Egy nagy stéget képzelj el, rajta székekkel, de a vízből is lehet a koncerteket nézni.

És maga a helyszín milyen?

─ A Vadvirág Kemping 2-3 km hosszú, végig vízparti hely. A Rider Beach a dél-nyugati részén van, ott lesznek a koncertek, a sátrak. Magában, a kempingben pedig, a faházakban nyugodtan ellehet, aki pihenni akar. Nem tízezres rendezvényt szeretnénk, hanem az a 2-3000 fő, akire számítunk, maximálisan el fog férni. Tavaly, Megyerre, sokan a helyhiány miatt nem tudtak jönni. Idén, Szemesen már családcentrikusabb lesz az egész, hiszen eleve 150 faház található ott. Tehát, aki kicsi gyerekekkel érkezik, kényelmesen elfér addig a pár napig. Három plusz egy napként hirdetjük az eseményt – augusztus 17-19. A negyedik napon nem lesznek rendezvények, de még nem kell rögtön hazamenni. Mindenki maradhat, fürdőzhet, kipihenheti a bulit. A belépő 3800 Ft lesz a négy napra. Ebben benne van egy CD ajándékba.

Közben egy zenei tehetségkutató is zajlik, ahol a bandák azért lobbiznak, hogy felléphessenek a Sörolimpián.

─ Igen, ez a Pulzus Tehetségkutató, ami a Petőfi Csarnokban megy. Még nem tudjuk, ki az a három együttes, aki be fog kerülni. Nekik ki van hagyva a hely, a három nap alatt. Tehát, saját magukat beszavaztathatják a zenekarok. Sok olyan együttesnek adunk így lehetőséget, akik egyéb fesztiválokon nem tudnak fellépni. Mindenkinek kell valahol kezdeni. Annak idején, én is bepofátlankodtam mindenhova…Még több kép a galériában!

Mégpedig…?

─ ’89-ben történt, hogy volt ez a Temesvár koncert a Budapest Sportcsarnokban. Bemondták a rádióba, hogy kérik azokat a zenekarokat, akik megkapták a meghívót, itt és itt jelenjenek meg a megbeszélésen, mert nem tudnak mindenkit kiértesíteni. Szépen odamentem a helyszínre, és úgy csináltam, mintha kaptam volna meghívót… Simán fel tudtunk lépni!

Tehát, augusztusban fergeteges Sörolimpia várja a nagyérdeműt, a Balatonon, sok-sok remek bandával, játékokkal, meglepetésekkel. Irány a Déli-part!altaltaltaltaltaltalt

Páros motoros karkötők a CsamShopban

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük