EseményekMotorbemutatóMotorkiállításMotorok

Aquamannak már megvolt, most Magyarországra is megérkezett az elektromos Harley

harley davidson livewire 04Az igazi fanatikusok azért választják a legendás amerikai márkát, mert erős, nyomatékos, és gyönyörű, dübörgő hangja van. De akkor ki fogja megvenni az elektromos verziót?

Az elmúlt hétvégén a Millenárison megrendezett Budapest Autó Shown mutatta be a Harley-Davidson Budapest a márka új generációs modelljét, az elektromos harley-t, amit LiveWire névre kereszteltek. A kiállításra a cég ezzel az egy modellel érkezett, és ez az alkalom volt a modell hivatalos magyarországi bemutatója is.

Az elektromos Harley-nak nem hallottuk a hangját, de végre élőben is láthattam, sőt még rá is ültem. A tesztülés célja az volt, hogy a saját hátsómmal érezzem, ahogy a gépnek “dobog a szíve” amikor üzemképes állapotban van (ha már más hangja nincs). És tényleg. Kézrátéttel nem sikerült érzékelnem, de ahogy a lábam közé vettem a gépet, határozottan lüktetett a fenekem alatt. 

Néhány szerencsés újságíró már ki is próbálhatta külföldi teszteken, a LiveWire-t, köztük Mező Jani is, a Motorrevű főszerkesztője. Ő, mint ős harleys, szintén szkeptikusan állt a modellhez, de végül majdnem csupa jót mondott róla. Ami őt is aggasztotta, az egy feltöltéssel megtehető táv. Elmondása szerint a motor nagyonnyomatékos, ahogy azt egy Harley-tól elvánjuk, lendületes, sportos vezetés esetén kb. 130 km-t lehet megtenni a vele, de ha a kényelmes, nyugodt tempót választjuk, akkor akár 200 km fölötti távolságra is eljuthatunk.

harley davidson livewire 03A feltöltéshez szükséges idő gyorstöltés esetén kb. 1 óra, normál töltővel egy éjszaka alatt lesz újra tele a motor akkumulátora. Tehát ha pl. Balatonra ugranánk le vele, akkor úgy kell kalkulálni, hogy egy ebédnyi időnk mindenképp legyen, ami alatt a motor is alaposan megebédel.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

A magyarországi tesztmotor még úton van hazánkba, napokon belül várható az érkezése. A most kiállított motor Prágából érkezett kölcsönbe, csak erre az alaklomra.

harley davidson livewire 10Amíg nem tudjuk kipróbálni az új modellt, addig nézd meg, hogy tetszett Jason Momoának, aki maga is Harley-tulajdonos. Ő valahogy közelebb van a tűzhöz, mint én, mert neki házhoz vitték a LiveWire-t, hogy kipróbálhassa.

Szeritem amúgy neki kicsi ez a motor. És szerinted? 

 

Páros motoros karkötők a CsamShopban

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük