fbpx
EseményekHírekMotoros találkozó

Maszk nélkül ünnepelték a 80. Daytona Bikeweeket a motorosok Floridában

80. Daytona Bikeweek 2021Az Egyesült Államok lassan feloldja a kötelező maszkviselést, de a legnaposabb állam, Florida viszi a prímet – úgy tűnik ott van a legnagyobb szabadság az USA egészét tekintve. A Daytona Bikeweeken készült felvételeken sem látni maszkos embereket, sőt, ruha is alig van rajtuk.

Nem csak a motorosok vannak kiéhezve a bulizásra, és természetesen nem csak az Egyesült Államokban. Tavaly augusztusban, amikor a sturgisi Black Hills Rally zajlott, még szigorú lezárások voltak amerikában is, de ez nem nagyon hatotta meg a motorosokat. Most Daytona Beachre özönlöttek nagyjából ötszázezren.

Természetesen a COVID-19 világjárvány miatt ezt a hagyományosan igen nagyszabású rendezvényt is “szigorú” szabályok mellett lehetett csak megtartani. Az egyik ilyen volt, hogy a Main Streeten, vagyis Daytona Beach főutcáján kordonokkal akadályozták meg a motorok parkolását.

Ez a korlátozás alapvetően változtatta meg a BikeWeek-et, hiszen általában épp itt zajlottak a legnagyobb bulik. Az út szélén parkoló csodaszép motorok mellett alakultak kis a beszélgetések, új barátságok szövődtek. Most ez másképp volt. Parkolni ugyan nem lehetett, de a main streeten a korábbiakhoz képest sokkal nagyobb volt a forgalom. Ha valaki csak megállt bámészkodni, sok szép járgányt és fura figurát láthatott így is.

Emellett viszont a város a vendéglátósokkal is konszenzusra jutott. Annak fejében, hogy üzleteikkel ideiglenesen szabadtéri standokra is kitelepülhettek, a beltéri bárok is nyitva tarthattak, de mindössze a korábbiakhoz képest 60%-os kapacitással működhettek. A vasárnapi zárás után a kereskedők és vendéglátók megelégedésére a vártnál sokkal jobb forgalommal zárta a 10 napos hepajt a város.

A 80. Sturgis Rally valódi COVID-19 gócponttá vált és ez milliárdokba kerül Amerikának

Floridai tudósítóink jelentése szerint az amerikaiak is nagyon unják már a korlátozásokat. Az szigorú északi államokhoz képest azonban Floridában feltűnően nagy a lazaság. A bárok nyitva vannak, hétvégén csaknem a korábbihoz hasonló nyüzsgés tapasztalható a belvárosokban. A pandémiás helyzetre egyedül az utal, hogy a pincéreknek kötelező a maszk viselése.

Talán nem is csoda, hogy jelenleg a korábbiaknál nagyobb mértékben tapasztalható az amerikai állampolgárok délre vándorlása. Napi szinten több százan döntenek úgy, hogy ebben a déli államban települnek le. Lehet, hogy végül még rákapnak a motorozásra is.

Daytona Bikeweek 2022

 

Képek: Daytona Bike Week Facebook

Irj cikket a Csajok a motoron oldalra!

NaNa

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

5 1 vote
A cikk értékelése
Subscribe
Visszajelzés

guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x