EseményekMotoros túra

Amikor egy álom megvalósul – A történelmi Route 66 – 3. rész

route 66 cimlap 3Négy magyar motoros elindult felfedezni Amerikát és a legendás 66-os utat Budapestről 2014. szeptember 11-én. A bakancslista újabb pipáján kívül azt is tervbe vették, hogy nullszaldósra hozzák ki az utat úgy, hogy a kint megvásárolt motorokat eladják itthon. Lássuk a túra folytatását!

A Grand Canyontól Kingmanig

Az előző napunk benzinkút keresésével indult, mert a Canyon területén gyakorlatilag nincs, így ki kellett mennünk a parkból. Amúgy is hatalmas utakat tettünk meg, miközben a kanyon csak egy töredékét jártuk be, némi fogalmunk lett a kanyon gigantikus méreteiről. A fotó nem adja vissza a látványt, de mi sem tudtuk felfogni sem méreteit.

Fenn álltunk a plató peremén 2200 méter magasan, megdermedten. Lenn a Colorado 800 méter magasan tekergett, ha épp láttuk. Tehát az árok majd másfél kilométer mély! Hihetetlen.

Aztán az időbelisége. A kontinensek kialakulásával egyidős alapkőzete 1,8 milliárd éves. Erre rakódtak rá a különféle üledékek, és ebbe vájódott bele a kanyon. Minden százmillió évekkel mérhető. Az élet megjelenése is eltörpül mellette, az emberi életről nem is beszélve. Hát lehet meditálni a szurdok peremén az élet nagy kérdéseiről, át lehet élni a véges és a végtelen élményét. Miféle nevetséges semmiségeken is torzsalkodunk odahaza?

route 66 motoros tura 16Feltöltődve motoroztunk tovább, vissza a 66-os útra. Williamsben bevágtunk egy jó nagy adag marhát egy igazi steak house-ban, ahol 17% borravalót számoltak fel. A fiúk gyomrát nem csak ez feküdte meg, hanem a nagy szelet hús is, mivel nem jól átsütve kértem és elég nyersen hozták ki. Viszont nagyon jó krumplilevest ettünk.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Utána Seliman híres kocsmája. Márton Gyuri levelét most láttam utólag, hogy kér onnan bejelentkezést. Nagy élet volt, épp ott lazítottak az Eaglerider-osok és újra találkoztunk egy helyes magyar csapattal, akikkel a kanyon kilátójában futottunk össze. Ők Kaliforniában vannak, ott béreltek motorokat és egy gyönyörű, piros Ford Mustang-ot, cabriót persze. Címet cseréltünk, tetszett nekik a mi módszerünk.

Aztán Kingman-ben ért az este, csobbantunk egy nagyot a medencében és a jacuzziban.

A következő nap Las Vegas, foglaltam szállást a Hard Rock-ban. Mivel időarányosan jól álltunk, lazítottunk egy napot a Death Valley előtt.

route 66 motoros tura 42

Irj cikket a Csajok a motoron oldalra!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük