fbpx

Amikor egy álom megvalósul – A történelmi Route 66 – 3. rész

route 66 cimlap 3Négy magyar motoros elindult felfedezni Amerikát és a legendás 66-os utat Budapestről 2014. szeptember 11-én. A bakancslista újabb pipáján kívül azt is tervbe vették, hogy nullszaldósra hozzák ki az utat úgy, hogy a kint megvásárolt motorokat eladják itthon. Lássuk a túra folytatását!

A Grand Canyontól Kingmanig

Az előző napunk benzinkút keresésével indult, mert a Canyon területén gyakorlatilag nincs, így ki kellett mennünk a parkból. Amúgy is hatalmas utakat tettünk meg, miközben a kanyon csak egy töredékét jártuk be, némi fogalmunk lett a kanyon gigantikus méreteiről. A fotó nem adja vissza a látványt, de mi sem tudtuk felfogni sem méreteit.

Fenn álltunk a plató peremén 2200 méter magasan, megdermedten. Lenn a Colorado 800 méter magasan tekergett, ha épp láttuk. Tehát az árok majd másfél kilométer mély! Hihetetlen.

Aztán az időbelisége. A kontinensek kialakulásával egyidős alapkőzete 1,8 milliárd éves. Erre rakódtak rá a különféle üledékek, és ebbe vájódott bele a kanyon. Minden százmillió évekkel mérhető. Az élet megjelenése is eltörpül mellette, az emberi életről nem is beszélve. Hát lehet meditálni a szurdok peremén az élet nagy kérdéseiről, át lehet élni a véges és a végtelen élményét. Miféle nevetséges semmiségeken is torzsalkodunk odahaza?

route 66 motoros tura 16Feltöltődve motoroztunk tovább, vissza a 66-os útra. Williamsben bevágtunk egy jó nagy adag marhát egy igazi steak house-ban, ahol 17% borravalót számoltak fel. A fiúk gyomrát nem csak ez feküdte meg, hanem a nagy szelet hús is, mivel nem jól átsütve kértem és elég nyersen hozták ki. Viszont nagyon jó krumplilevest ettünk.

Utána Seliman híres kocsmája. Márton Gyuri levelét most láttam utólag, hogy kér onnan bejelentkezést. Nagy élet volt, épp ott lazítottak az Eaglerider-osok és újra találkoztunk egy helyes magyar csapattal, akikkel a kanyon kilátójában futottunk össze. Ők Kaliforniában vannak, ott béreltek motorokat és egy gyönyörű, piros Ford Mustang-ot, cabriót persze. Címet cseréltünk, tetszett nekik a mi módszerünk.

Aztán Kingman-ben ért az este, csobbantunk egy nagyot a medencében és a jacuzziban.

A következő nap Las Vegas, foglaltam szállást a Hard Rock-ban. Mivel időarányosan jól álltunk, lazítottunk egy napot a Death Valley előtt.

route 66 motoros tura 42

Ajánlom másoknak is

Irj cikket a Csajok a motoron oldalra!

0 0 votes
A cikk értékelése

Subscribe
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x